کفش مناسب برای قلب دوم
ھمه چیز درباره کفش؛ موجودی که تصور زندگی کردن بدون آن ممکن نیست.
صبح که از خواب بیدار می شوید بعد از شستشوی مختصر سر و صورت وپوشیدن لباس ھا ظرف چند ثانیه سوار ماشین می شوید و سرکار می روید.اما بدون اینکه حتی به آن فکر کرده باشید در این میان یک کار دیگر را ھم به طور ناخودآگاه انجام داده اید که آن ھم پوشیدن کفش ھایتان بوده است.جالب آن است که بعضی وقت ھا زمانی که کفش ھایتان را پا کرده اید حتی به آنھا یک نگاه ھم نکرده اید.حتی گاھی اوقات زمانی کفش ھایتان را پایتان می کنید که در حال صبحانه خوردن ھستید. در طول روز ھم که مسلما این قدر سرتان شلوغ است که اصلا فرصتی برای حتی یک دقیقه بررسی کفش ھای خود ندارید. پس اینطور به نظر می رسد که کفش ھای شما یکی از بی اھمیت ترین قسمت ھای زندگی شماست .
اما واقعیت چیز دیگری است. کفش نیز در سلامت انسان و به ویژه در سلامت پاھا بسیار با اھمیت است. پس آن قدر ارزش دارد که حداقل ھفته ای یک بار به طور کامل آنھا را بررسی کنید و حداقل روزی یک بار به اندازه کمتر از یک دقیقه یک نگاه سطحی به آنھا بیندازید و آنقدر ارزش دارند که این پرونده را راجع به آنھا بخوانید.اگر نگاھی به یکی از این مغازه ھای کفش فروشی بیندازید جنس ھای مختلفی را در پیش روی خود خواھید دید. اگر چه به طور مرسوم کفش ھا را از جنس چرم در نظر می گیرند اما به ویژه در سال ھای اخیر و با توجه به شرایط اقتصادی، کفش ھای پلاستیکی و کتانی ھم شیوع پیدا کرده اند. در کل دوام کفش ھای چرمی تا حدودی بیشتر از کفش ھای دیگر است.در ضمن این کفش ھا با توجه به اینکه نرم تر ھستند، راحت تر ھم خواھند بود و مطابقت بیشتری ھم با فرم پا بدست خواھند آورد.
بند دار یا بی بند؟ با منفذ یا بدون منفذ؟
شاید بتوان گفت که انتخاب بنددار یا بدون بند بودن کفش تا حدود زیادی سلیقه ای است. اما در واقع کفش ھای بند دار تا حدودی بھتر ازکفش ھای بی بند ھستند. دلیل آن ھم این است که برحسب شرایط فرد می تواند تا حدودی آن را شل و سفت کند و آن را طوری تنظیم کند که درآن احساس راحتی بیشتری کند. مسلما این قابلیت در کفش ھای بدون بند تقریبا وجود ندارد. اینکه کفش باید منفذی برای رد و بدل شدن ھوا داشته باشد یا نه بیشتر به شرایط و نوع استفاده شما دارد. به ھر حال در ھوای گرم تابستان اکثر افراد علاقه دارند از کفش ھایی استفاده کنند که خنک باشند و تھویه مناسبی داشته باشد.اما چنین کفش ھایی مثلا برای پیاده روی در ساحل چندان مناسب نیستند.
پس انتخاب نوع کفش به محیط استفاده و فصل ھم بستگی دارد. درفصول بارانی کفش ھای رو بسته و نیز کفش ھایی که نظیر چکمه تا حدودی از ساق پا می پوشانند و محافظت بیشتری در برابر سرما دارند مفیدترند. در این فصول کفش ھای بند دار چندان مناسب نیستند. در ضمن در آب و ھوای سرد بھتر است از کفش ھای عاج دار استفاده شود.کفش ھایی که کفی صاف و تخت دارند با احتمال بالای سرخوردگی و عوارض این چنینی ھمراه ھستند و می توانند خطرناک باشند.
وزن کفش : وزن کفش یکی از مھم ترین ویژگی ھای کفش است. به طور کلی ھر چه وزن کفش سبک تر باشد، آرامش فرد بیشتر است. به ویژه در طی مسافت ھای طولانی، کفش ھای سنگین بسیار خسته کننده شده و فشار زیادی را به عضلات و پاھای فرد وارد می کنند. این مورد به ویژه در مورد بچه ھا، سالمندان و خانم ھا که از عضلات ضعیف تری برخوردار ھستند اھمیت بیشتری دارد. اگر کفش بچه ھا سنگین باشد می تواند آنھا را ازپوشیدن کفش دلسرد کند.
کفش ھای کامپیوتری : به تازگی کفش ھایی به بازار آمده اند که در خود سیستمی کامپیوتری را جای می دھند. این کفش ھا در ھر یک از قدم ھای فرد فشارھای وارد ازطرف کفش به قسمت ھای مختلف پای فرد را محاسبه می کنند و قطر ابرھای کف کفش را طوری تغییر می دھند که این فشارھا به حداقل برسند.با این حساب این کفش ھا قطر کفش را در خیابان ھای خاکی و آسفالت کمی تغییر می دھند تا در ھر یک از این شرایط کفش در مناسب ترین وراحت ترین شکل خود باشد. البته صاحب کفش ھم می تواند با فشار دکمه ھایی که روی کفش قرار دارد خود در تنظیم کفش نقش داشته باشد.
چگونه از کفش ھای خود مراقبت کنیم؟
می توان برای مراقبت و سالم تر نگه داشتن کفش ھا ھر از چند گاھی آنھا را با اسپری ھا بدون سیلیکون و یا کرم ھای نرم کننده تمیز کرد. باید کفش ھا را به طور مرتب واکسن زد تا نرمی و انعطاف پذیری آنھا باقی بماند. کفش سفت و انعطاف ناپذیر باعث خستگی و آسیب پاھا می شود.خراش ھای ظاھری روی کفش ھا را نیز می توان با واکس یا حتی اسپری ھای جلادھنده پوشاند. برای مقابله با بد بو شدن داخل کفش ھم می توان از پودرھایی که در داروخانه ھا وجود دارند در داخل کفش قرار داد. گفته می شود چوب درخت سدر نیز ھمین خاصیت را دارد. سعی کنید بیش از یک کفش داشته باشید و از کفش ھای مختلف خود به طور متناسب استفاده کنید. بدین ترتیب ھم به پاھا و ھم به کفش ھای خود استراحت می دھید. کفش از ھر نوعی که باشد نیاز به مراقبت دارد تا طول عمر و دوام آن بیشتر شود.
رعایت نکات و موارد زیر می تواند در افزایش عمر و کیفیت کفش ھای شما موثر باشد:
▪ ھر چند روز یک بار کفش ھای خود را گردگیری و تمیز کنید.
▪ حداقل ماھی یک بار با واکس مناسب کفش ھای خود را خوب واکس بزنید.▪ حداقل ماھی یک بار با یک روغن گیاھی نظیر روغن نارگیل کفش ھای خود را نرم کنید.