تاریخچه طب سنتی و مراکز آن در قزوین
طب سنتی، مجموعه ای از دانسته ها، مهارت ها و اعمالی است که بر پایه نظریه ها، باورها و تجربه های بومی فرهنگ های مختلف از جمله چین، هند و ایران شکل گرفته است. طب سنتی در ایران از قرن سوم هجری شکل گرفت و قدمتی ۳۰۰۰ ساله دارد به گونه ای که کتب دانشمندانی چون زکریای رازی و بوعلی سینا، حدود ۵ قرن در دانشکده های اروپایی و آسیایی تدریس شده است.
تارخچه طب سنتی:
طب سنتی ایران که برگرفته از فرهنگ ایران و اسلام است. یک مکتب طبی کامل و پویا می باشد که جهان را به عنوان نظام احسن و آفریده خالق علیم و حکیم می نگرد و پزشک را از بابت تسلط و احاطه او به علوم مختلف و درک صحیح او از جهان هستی "حکیم" نامیده است.
ریشه های مکتب طب سنتی ایران به بیش از هزاران سال قبل می رسد. طبق نقل سیریل الگود مورخ پزشکی قبل از طب یونانی وجود داشته است و ایرانیان اصول آن چیزی را که طب یونانی نامیده شده، به یونانیان تعلیم دادند و در ایران قدیم وضعیت طب پیشرفته تر از آشور بود.
ستارگان طب سنتی ایران مانند ابن سینا، زکریای رازی، علی ابن عباس اهوازی، ابن ابی الصادق نیشابوری، سید اسماعیل حرحانی و عماد الدین محمود شیرازی حدود هشت قرن هدایت دانشگاه های طب در غرب و شرق را برعهده داشتند. بیمارستان "جندی شاپور" نخستین دانشکده طب سنتی در جهان شمرده می شود و این ملت ایران بود که برای نخستین بار در تاریخ علوم به تاسیس دانشکده ای جهت تعلیم و تکمیل علم طب اندیشیده است.
طب سنتی از زمانی که پدران ما در معرض بیماری بوده اند و برای رفع آن به معالجه پرداخته اند وجود داشته است. حتی نگاهی به جغرافیای جهان اثبات می کند که هستند ملت هایی که هنوز هم علی رغم سیطره پزشکی جدید بر دنیا به حفظ سنت نیکان خود و طب سنتی سرزمینشان کوشیده اند.
این درحالیست که مکتب طب سنتی ایران با سابقه ای چند هزار ساله، دانشی است آمیخته با فن و هنر، و ذخیره ای گرد آمده است از اهالی حکومت خسروانی سرزمین آریا و حکومت یونانی که با محک تجربه در طول سالیان حیات بشر آزموده شده است. از سوی دیگر اکنون جامعه پزشکی جهانی به اهمیت روش های طبیعی و مکاتب طب سنتی و مکمل پی برده است و دانشکده ها و مراکز تحقیقاتی متعددی در نقاط مختلف دنیا به کار تخقیق و به کارگیری روش های مختلف که دارای سابقه ی علمی و تاریخی هستند مشغول می باشند.
از این روست که گرایش به شناخت مبانی طب سنتی در میان پزشکان ایرانی نیز افزایش یافته و این رسالت اکنون بر دوش ماست تا با عملی کردن این دانش به احیای مجدد این سنت ارزشمند و فراموش شده برآییم و بکوشیم تا با تربیت حکیمانی حاذق در حوزه طب سنتی و تفهیم اندیشه های ابن سینا و فارابی در دانشگاه، طب سنتی را یکبار دیگر در خدمت بشر قرار دهیم.
طب سنتی چیست و چه می کند؟
اکثر مردم جامعه ی ما، با رشته های تخصصی حوزه پزشکی مانند متخصصین داخلی، اطفال، ارتوپدی، روانشناسی و غیره آشنایی دارند و در زمان ایجاد بیماری یا هر مشکلی، به طور آگاهانه تخصص مرتبط با آن را انتخاب می نمایند. از سوی دیگر، بسیاری از افراد به طور روزمره از درمان های سنتی برای پیشگیری یا درمان مشکلات شایع گوارشی، مفاصل، روحی، روانی و ..... بهره می برند و در این راه، معمولا جهت کسب اطلاعلات درست به مراجع معتبری مثل متخصصان طب سنتی یا افراد مجرب حوزه طب سنتی و یا مراجعی مثل عطاری ها، قدیمی تر ها، وب سایت ها و شبکه های اجتماعی مراجعه می کنند.
قطعا کسب تجربه طی سالیان دراز و بهره گیری از منابع غنی طب سنتی برای درمان بیماری ها می توانند ستونی محکم برای حفظ و بازگشت سلامتی به دامان جامعه باشد. این مهم اگر همراه با استفاده از پیشرفت های طب نوین پزشکی باشد، می تواند بیماران را به سمت درمان در مسیری صحیح تر، با هزینه کمتر، بازدهی بیشتر و عوارض کمتر هدایت کند.
مهم ترین تفاوت طب سنتی و طب جدید چیست؟
طب سنتی ایران، از شاخه های طب مکمل است. این طب کلی نگر است و تمام اعضای بدن را به عنوان شبکه ای به هم پیوسته بررسی می کند. تفاوت اساسی طب سنتی ایران با طب جدید، تاکید فراوان بر "پیش گیری" در قالب "حفظ اصول سلامتی" است.
متخص طب سنتی کیست؟
در ایران، از سال 1386 از میان پزشکان عمومی داوطلب، توسط برگزاری آزمون کتبی و مصاحبه شفاهی، پزشکانی برای گذراندن دوره های تخصصی طب سنتی p.h.d در دانشگاه های علوم پزشکی انتخاب می شوند. این پزشکان پس از گذراندن دوره 4 تا 5 ساله و چاپ مقاله های تخصصی در ژورنال های معتبر و دارای درجه ISI موفق به دریافت درجه دکترای تخصصی طب سنتی شده و عنوان متخصص طب سنتی را اخذ می کنند.
تاکنون ده ها پزشک با این عنوان از دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور فارغ التحصیل شده و در حال خدمت در حوزه طب سنتی ایران هستند.
لیست پزشکان طب سنتی در قزوین:
متخصص طب سنتی دکتر مرضیه بیگم سیاهپوش:
شهر قزوین، خیابان منتظری قدیم، روبروی سلامگاه، ساختمان کیمیا، طبقه 1، داروخانه صابونیها
متخصص طب سنتی دکتر محمد ملک پور قربانی :
آدرس: قزوین، شهر صنعتی البرز، میدان لاله، ابتدای خیابان دکتر رحیمیان، ساختمان اوقاف، واحد 4
سایت پین وین، بزرگترین سایت دایرکتوری مشاغل در قزوین می باشد. تمامی مشاغل می توانند به صورت رایگان در این سایت ثبت نام کنند.
مطالب پر طرفدار در سایت پین وین:
معرفی بهترین سئوکار در قزوین
معرفی بهترین شرکت طراحی سایت در قزوین
معرفی بهترین خرید بلیط استخر در قزوین
معرفی بهترین خرید بلیط شهربازی در قزوین
معرفی بهترین اکواریوم در قزوین
معرفی بهترین مبل فروشی در قزوین
معرفی بهترین لوازم خانگی در قزوین
معرفی بهترین تابلوسازی در قزوین
معرفی بهترین رستوران قزوین
معرفی بهترین مهر فوری در قزوین
معرفی بهترین چاپ کارت ویزیت در قزوین
معرفی بهترین معلم فیزیک در قزوین
معرفی بهترین سرویس خواب در قزوین
معرفی بهترین کلاس کنکور در قزوین
معرفی بهترین ابزار فروشی در قزوین
معرفی بهترین رنگ فروشی در قزوین
معرفی بهترین نمایندگی بیمه دانا در قزوین
معرفی بهترین شیرینی سنتی در قزوین
معرفی بهترین آموزشگاه خیاطی در قزوین
معرفی بهترین سئو سایت در قزوین
معرفی بهترین آژانس تبلیغاتی در قزوین