میوه برای سلامتی خوب است یا بد؟۳۳; ۱
قطعا یکی از رایجترین توصیههای مربوط با سلامت جسم ، در تمام دنیا این توصیه است که میوهها مواد غذایی بسیار سالم و مورد نیاز بدن هستند، برخی از میوهها مانند یک وعدهی غذای کامل میباشند و آمادهکردن و خوردن آنها بسیار سریع و آسان است. اما چیزی که باید در رابطه با میوهها بدانید این است که قند موجود در میوهها نسبت به بقیهی مواد غذایی، تقریبا بالا است. به همین خاطر ممکن است این سوال برای شما پیش بیایدکه آیا میوهها برای سلامتی انسان مفید هستند یا میتوانند ضررهایی هم داشته باشند؟
قند بالا خوب نیست اما تاثیر آن به میزان دریافت قند بستگی دارد
مطالعات بسیاری نشان داده است که استفاده زیاد قند اضافه، برای سلامتی بدن مضر میباشد. این قند اضافه شامل شکر روی میز (ساکارز) و شربت ذرت با فروکتوز بالا است که هر دو حدود نیمی از گلوکز، نیمی از فروکتوز تشکیل شدهاند. یکی از دلایل مهمی که مصرف بیشازحد قند اضافه مضر میباشد، اثرات متابولیک منفی فروکتوز در مقدار بالا است.
اکثریت افراد باور دارند که چون قندهای اضافی مضر میباشند، همین موضوع باید درباره ی میوههایی که حاوی فروکتوز هستند نیز صدق کند. با این وجود ، این یک باورغلط است. فروکتوز تنها در مقادیر بسیار بالا مضر است و دریافت مقدار بالای فروکتوز از میوهها سخت است.
فروکتوز در صورت استفاده ی بیشازحد می تواند باعث آسیب گردد. ولی فروکتوز در میوه به حدی نیست که موجب نگرانی شود. با خوردن میوهی کامل، تقریباً غیرممکن است که فروکتوز به اندازهای وارد بدن شود که به آن آسیب برساند.
میوه ها دارای فیبر و آب هستند
میوهها سرشار از فیبر و آب هستند و جویدن آنها طول میکشد. به همین خاطر، خوردن و هضم بیشتر میوهها (مانند سیب) مدتی زمان میبرد در نتیجه فروکتوز به آرامی به کبد میرسد.
همچنین، میوه فوقالعاده سیرکننده است. اغلب مردم بعد از خوردن یک سیب بزرگ، که حاوی 23 گرم قند است که 13 گرم آن فروکتوز است، احساس سیری میکنند.
کالری آن را با یک بطری نوشابه مقایسه نمایید که حاوی 52 گرم قند است که 30 گرم آن فروکتوز است و هیچ ارزش غذایی ندارد.
مصرف تنها یک سیب موجب میشود احساس سیری کنید و تمایل کمتری برای خوردن غذای بیشتر داشته باشید. برعکس، یک بطری نوشابه، سیری قابل توجهی ندارد و مردم با خوردن غذای کمتر، قند حاصل از آن را جبران نمیکنند.
زمانی که فروکتوز، سریع و در مقادیر زیاد به کبد وارد میشود، مانند وقتی که نوشابه میخورید، میتواند به مرور زمان اثرات نامطلوبی برای سلامتی بدن داشته باشد.
با این وجود، زمانی که به آرامی و در مقادیر کم به کبد برسد، مثل سیب خوردن، بدن شما به خوبی سازگار شده است تا بتواند فروکتوز را به آسانی متابولیزه کند.
در صورتی که خوردن مقدار زیاد قند افزوده برای اغلب مردم مضر است، این موضوع در مورد میوه صدق نمیکند.
میوهها حاوی مقدار زیادی فیبر، ویتامین، مواد معدنی و آنتیاکسیدان هستند
مواد غذایی بسیاری در میوهها وجود دارد که برای سلامتی لازم است. میوه تنها شامل آب و فروکتوز نیست و فیبر، ویتامینهای مختلف و مواد معدنی و نیز مقدار بالایی آنتیاکسیدان و سایر ترکیبات گیاهی را در خود جای داده است.
فیبر، به خصوص فیبر محلول، دارای مزایای زیادی از جمله کاهش سطح کلسترول، کند شدن جذب کربوهیدراتها و بالارفتن احساس سیری است. همچنین، تحقیقات نشان داده است که فیبر محلول میتواند به کاهش وزن کمک کند.
همچنین، میوهها دارای ویتامینها و مواد معدنی بسیاری هستند که ممکن است بسیاری از مردم از آنها به مقدار کافی استفاده نکنند؛مانند ویتامینC، پتاسیم و فولات.
البته، «میوه» یک گروه غذایی کامل میباشد.بسیاری از میوه های متفاوت در طبیعت یافت میشود که ترکیبات مغذی آنها میتواند بسیار متفاوت باشد.
در نتیجه اگر میخواهید تاثیرات میوهها بر سلامتی بدن را به بالاترین حد ممکن برسانید، آن دسته از میوههایی را که مملو از مواد مغذی هستند بیشتر مصرف کنید. سعی کنید میوهها را در حد امکان با پوست بخورید و از تمام نوع میوهها در فصل خودشان استفاده نمایید.
پوست میوهها معمولاً بسیار غنی از آنتیاکسیدانها و فیبر است. به همین خاطراست که انواع میوههایی که معمولا با پوست میخوریم، نسبت به میوههای بزرگتر، سالمتر میباشند. همچنین، تمام میوهها را بخورید چون تمام میوههای مختلف شامل مواد مغذی متفاوتی هستند و اگر میخواهید از خواص شگفت انگیز میوهها بی بهره نمانید باید سعی کنید که میوههای مختلف را در رژیم غذایی خود داشته باشید.
اکثریت تحقیقات، مزایای فراوان میوهها را نشان میدهد
مطالعات زیادی نشان داده است افرادی که میوه و سبزیجات بیشتری استفاده میکنند، کمتر در خطر بیماریهای مختلف قرار دارند.
بسیاری از مطالعات دیگر هم نشان داده است که خوردن میوه و سبزیجات با کاهش خطر حملهی قلبی و سکتهی مغزی همراه است که دو علل مهم مرگ و میر در بسیاری از کشورهای دنیا میباشند.
یک مطالعه ، چگونگی تأثیر انواع متفاوت میوهها بر خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را مورد بررسی قرار داد. افرادی که بیشتر از بقیه انگور، سیب و بلوبری مصرف میکردند کمترین خطر ابتلا را داشتند و بلوبری، بالاترین اثر را در کاهش خطر ابتلا به دیابت داشت.
کسانی که بیشتر میوه مصرف میکنند تمایل بیشتری به سبک زندگی دارند، کمتر سیگار میکشند و بیشتر ورزش میکنند.
با این وجود، چندین آزمایش تصادفی کنترل شده (آزمایشات واقعی روی انسان)اثبات کرده است که افزایش مصرف میوه میتواند فشار خون را کاهش داده، استرس اکسیداتیو را کاهش داده و موجب کنترل قند خون در بیماران دیابتی شود.
علاوه بر این، یک تحقیقکه میوهها و سبزیجات را جداگانه مورد بررسی قرار داده، اثبات کرده است که سبزیجات با کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان مرتبط هستند اما این امر در مورد میوه صدق نمیکند
به طور کلی، از نتایج حاصل از مطالعات، مشخص شده است که میوهها حاوی مزایای قابل قبولی برای سلامتی هستند و مشاهدات زیادی نشان میدهد که مصرف زیاد میوه با خطر کمتر ابتلا به بیماریهای خطرناک مانند بیماریهای قلبی، سکتهی مغزی و دیابت نوع 2 ارتباط دارد.