بخور نخورهای کم کاری و پرکاری تیروئید
در گذر زمــان کم کاری تیروئید میتواند باعث ابتلا به ســایر بیماری ها از جمله چاقی، درد مفاصل، ناباروری و یا بیماری های قلبی شود، البته جای نگرانی نیست چرا که با استفاده از هورمون تیروئید کم کار میتوان تیروئید مصنوعی درمان کرده و جلوی ابتلا به بیماری را گرفت.کم کاری تیروئید با بزرگ شدن غده تیروئید(گواتر) در جلوی گردن همراه است .
رژیم مبتلایان به کم کاری تیروئید:
به منظور جلوگیری از یبوست ،مصرف فیبر و غذاهای ملین را افزایش دهید. از غذاهای ید دار استفاده کنید. مواد گواتــرزای طبیعی با توجه بــه ارزش غذایی بســیار زیاد آن ها تعیین شــده مصرف شــود و البته در صورت پختن این باید در محدوده مواد تاثیرات گواتر زای آنها کاهــش می یابد و مواد گواتر زا شــامل کلم برگ،شلغم،مغزها،گل کلم،کلم بروکلی،سویا هستند که مانع از مصرف ید توسط سلول های بدن می شوند.بهتر است از نمک های ید دار استفاده کنید .بهتر است سبزیجات به صورت پخته مصرف شود.
کلسیم:
برخــی از غذاهــا و مکمل های حاوی کلسیم در جذب لووتیروکســین تداخل می کنند بنابراین یک فاصله 4 ســاعته باید بین مصرف لووتیروکسین با آن ها بگذارید تا مطمئن شــوید هیچ تاثیری روی سطح تیروکســین خون نداشته باشد .اگر تلاش مــی کنید که وزن بدنتــان را کم کنید و از شیر کم چرب استفاده می کنید ،باید توجه نمایید که لبنیات کم چرب جذب کلسیم بیشتری دارند.
قرص های آهن:
بیــن مصــرف قــرص لووتیروکسین و آهن شش ساعت فاصله بگذارید . باید توجه داشــت کــه برخی از مولتــی ویتامین ها نیز حاوی آهن هستند.
سویا:
سویا در جذب تیروکسن تداخل می کند و بنابراین اگر شما تیروکسین مصرف می کنید از مصرف ســویا اجتنــاب کنیــد و اگر به مصرف سویا علاقه دارید باید فاصله زمانی زیادی بین مصرف ســویا و تیروکسین وجود داشته باشد. پرکاری تیروئید پرکاری تیروئید (تیروئید پرکار و یا Hyperthyroidism ) بیماری ای است که در آن غده تیروئید شما مقدار زیادی هورمون تیروکسین ترشــح می نماید. پرکاری تیروئید می تواند شدیدا باعث افزایش سوخت و ساز بدن شما شده، باعث کاهش وزن، ضربان قلب بالا، تعریق، عصبانیت و کج خلقی شود. چندین راه مختلف برای درمان پرکاری تیروئید وجود دارد. از داروهای ضدتیروئید و یدرادیواکتیو برای درمان تیروئید پرکار اســتفاده می شــود.
بعضی اوقات، درمان پرکاری تیروئید شامل جراحی و برداشتن بخش هایی از غده تیروئید می شــود. برای بالا بردن اثر بخشی درمان بوسیله ید رادیواکتیو ،یک رژیم غذایی کم ید توصیه شود.
توصیه های تغذیه ای در پرکاری تیروئید:
کاربرد ید متنوع اســت و در بخش های صنعت خوراکی به عنوان یک تثبیت کننده یا عنصر ایمنی مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین ممکن است در مقادیر متفاوت در نوشیدنی ها و یا غذاها یافت شود .بیشترین مقدار آن به صورت نمک های ید دار ،ماهی های به دست آمده از دریاها صدف،گوشت های فراوری شده مانند سوسیس ،کالباس هات داگ،گوشــت های کنسروی، ســوپ های آماده وبیکن ها و فرآورده های شــیر ماننــد پودینگ ها یافت می شود.
از غذاهای زیر پرهیز کنید:
نمک های ید دار،نمک های دریایی،
جوش شیرین، هر نوع ویتامین یا مکمل هایی که حاوی ید باشد مانند جلبک کلپ و دالس ومکمل آلگومد
غذاهایی که حاوی افزودنی هایی مانند کاراگینان آگار آگار،آلژینات هستند.
غذاهای دریایی مانند ماهی ،سوشــی ،سخت پوستان کلپ یا جلبک های دریایی
غذاهای نمک ســود و مانــده مانند ژامبــون، ماهی دودی،ماهی آزاد،گوشــت گاو نمک ســود شده،ترشی کلم،کالباس یا گوشت های سرد
محصولات نانوایی از قبیل نان هــای فانتزی و یا پودر کیک های آماده
عدم اســتفاده از رنگ های قرمز خوراکی صنعتی که معمولا به رنگ قهوه ای و یا به رنگ قرمز می باشد
کنسرو سبزیجات (کنسرو سبزیجاتی که بدون نمک هستند مفید می باشند)
استفاده زیاد از تخم مرغ(البته به تغذیه مرغ بستگی دارد)
میوه های خشک، و بیشتر شــکلات ها کهمربوط به ترکیبات شیر می باشد
محصــولات ســویا (ســویا سس،شیر سویا،پنیر سویا یا توفو)
غذاهای مفید:
نمک های بدون ید
گوشت های تازه که از قصابی خریداری شده
نان های خانگی کــه در آن از نمک و روغــن های بــدون ید استفاده شده
ســبزی ها و میوه های تازه(اما مقدار اسفناج و بروکلی آن ها کم باشد)
سبزیجات یخ زده به شرطی که فاقد نمک ید دار باشد
جو و محصولات به دست آمده از غلات و ماکارونی ها بدون مواد افزودنی و حاوی ید
پاپ کورن های آماده به شرط نداشتن نمک های ید دار،روغن های گیاهی
آجیل های بدون نمک، شکر ،مربا،ژله،شربت افرا، کراکرها یا نان های فطیر بدون نمک
ید موجــود در بدن ماهی های آب شــیرین ،کمتر از ماهی های آب شور هستند
اجتناب از مصرف تمام مکمل های گیاهی(مکمل آلگومد) به خصوص زمانی که مطمئن نیستید چه مقدار ید در آن وجود دارد.
قبل از قطع هر نوع داروی قرمز رنگی که مصرف می کنید با دکتر خود مشورت کنید ،دلیل قرمز بودن معمولا وجود ید اســت و داروهای حاوی ید عبارتند از : آمیودارون ها ،اکسپکتورانت،ضد عفونی کننده های موضعی، عدم استفاده از غذاهای رســتورانی مگر آن که مشخص شود در آن رستوران نمک یددار استفاده نمی شود.