ترفند های چانه زنی
هدف نهایی خود را در بدو ورود به مغازه مطرح نکنید برای مثال اگر در بدو ورود کالای مورد نظر را یافتید اگر در جواب به فروشنده ای که از شما میپرسد چه کالایی مدنظرتان است بگویید این همان چیزی است که میخواهید،فروشنده کالا را با چندبرابر قیمت به شما خواهد فروخت.بلکه در چنین مواقعی باید بگویید فعلا نگاه میکنم و چیزی چشمم را نگرفته است.
ترفند های چانه زنی:
تخفیف گرفتن به راحتی اب خوردن!
12ترفند کاربردی برای تخفیف گرفتن :
قسمت اول:
1_ساختن تصویر ذهنی مناسب از خود، در دید فروشنده
اینکه همه دوست دارند در نظر بقیه خوب و مرفه بنظر بیایند یک امر عادیست ولی برای مرحله اول تخفیف گرفتن باید به فروشنده نشان بدهید که شما حاظر نیستید پول اضافی به کسی بدهید.
2_هدف نهایی خود را در بدو ورود به مغازه مطرح نکنید
برای مثال اگر در بدو ورود کالای مورد نظر را یافتید اگر در جواب به فروشنده ای که از شما میپرسد چه کالایی مدنظرتان است بگویید این همان چیزی است که میخواهید،فروشنده کالا را با چندبرابر قیمت به شما خواهد فروخت.بلکه در چنین مواقعی باید بگویید فعلا نگاه میکنم و چیزی چشمم را نگرفته است.
3_ساخت قیمت کاذب در ذهن فروشنده
به طور مثال اگر شما یه کالا با قیمت 300 تومان مدنظرتان هست،اول از نمونه مشابه ان با قیمت 100 تومان استقبال کنید و از فروشنده بخواهید انرا برایتان بیاورد،حالا در ذهن فروشنده یک قیمت کاذب نقش بسته است و حتما برای فروش کالای سه برابر گرانتر از ان محصول به شما تخفیف بیشتری خواهد داد.
4_گول قیمت های غیر رند را نخورید.
بعضی از فروشنده ها یه مبلغ اضافی کمی را روی قیمت محصول میکشند تا انرا به عنوان تخفیف در نظر بگیرند.گول این حقه را نخورید و از ابتدا تخفیف جانانه ای را طلب کنید.
5_میزان انعطاف پذیری در فروشنده را بسنجید.
تعداد فروشنده هایی که حرفشان یک کلام است بسیار کم است و هر فروشنده ای به یک میزانی تخفیف میدهد.برای تخفیف گرفتن از یه حد کمتر از میزانی که فروشنده مدنظرش هست شروع کنید ولی پیشنهاد پرتی ندهید چون ممکن است باعث رنجش شما و فروشنده شود.
6_به دنبال قیمت واقعی محصول باشید
با گذاشتن مقداری زمان از قیمت واقعی محصول مدنظر مطمئن شوید و به فروشگاهی که بهترین قیمت را ارائه میداد برای خرید مراجعه کنید،و با گفتن قیمتی کمتر نسبت به قیمت واقعی از فروشنده بخواهید به شما تخفیف بدهد.
7_از اصول اشنایی دادن استفاده کنید
یکی از روش های تخفیف گرفتن دادن اشنایی است مثلا به فروشنده بگویید که مشتریش هستید و بارها از فروشگاهش خرید کرده اید.یا با بستگانش اشنایی دارید و انها شما را معرفی کرده اند.
8_هرگز راجب کالای مدنظر خودتان را مشتاق و هیجان زده نشان ندهید.
شاید از اینکه دقیقا همان چیزی که میخواستید را پیدا کرده اید بسیار هیجان زده باشید،ولی باید این هیجان را مخفی کنید و خود را علاقه مند به کالا نشان ندهید!
9_زمان مناسب برای چانه زدن و تخفیف گرفتن را بشناسید
بهترین زمان برای تخفیف زمانی است که سر فروشنده خلوت است و از نظر روانی ارامش دارد، و زمان زیادی برای صحبت با شما را دارد و در گفتوگو با شما نگران از دست دادن بقیه مشتری ها نیست.
10_ از روش قیمت کالای شما بسیار گران است،همکاران شما قیمت های مناسب تری دارند استفاده کنید.
با این روش حس رقابت را در فروشنده ایجاد میکنید و برای حفظ مشتری حاظرند تخفیفات بیشتری اعمال کنند.
11_پیشنهاد اشانتیون به جای تخفیف
بعضی از فروشندگان در برابر تخفیف مقاومت زیادی میکنند در مواجه با این موارد میتوانید پیشنهاد یه اشانتیون بجای تخفیف را بدهید.
12_انصراف از خرید
در موارد زیادی پیش امده است فروشنده تخفیف نمیدهد در چنین مرحله ای شما هم از خرید صرف نظر کنید،اگر فروشنده کوتاه نیامد فروشگاه را ترک کنید.
مطمئن باشید در جای دیگری همان کالا را با قیمت مناسب تر خواهید یافت.