چگونه حسادت فرزندمان را کنترل کنیم؟(۱)
ممکن است شما هم درگیر این موضوع شده باشید که بنابر برخی دلایل ممکن است فرزند شما نسبت به دوستان یا اقوام خود احساس حسادت داشته باشد. در این شرایط چگونه میتوان حسادت ا و را کنترل کرد؟
به احساسات کودک توجه کنید
اگر به احساسات کودک توجه نکنید و درخواست او برای شما مهم نباش، او سعی می کند کاری کند که به او توجه کنید. پس اگر متوجه حسادت کودکتان شدید، باید به او بفهمانید که احساس او برای شما خیلی اهمیت دارد.
به اشتراک گذاشتن را به او آموزش دهید
باید به کودک خود یاد دهید که چگونه چیزهای مختلفی را که دارد با دیگران به اشتراک بگذارد و اگر چیزی از شخص دیگری خواست، چگونه باید از او اجازه بگیرد و یا گاهی اوقات تمایلات خود را کنترل کند. باید به آنها یاد بدهید که قرار نیست هر چیزی را برای خودشان کنند تا بتوانند لذت ببرند. اگر آنها بتوانند چیزهایی را با دیگران به اشتراک بگذارند، همین باعث می شود که به جای یک نفر ، چند نفر لذت ببرند و این اتفاق بسیار عالی خواهد بود.
تسلیم نشوید
گاهی اوقات بسیار سخت است که بخواهید به کودک خود نه بگویید اما شاید اکنون زمان انجام این کار باشد و این بهترین رفتاری باشد که باید انجام دهید. احتمالاً انرژی جنگ و مبارزه با او را ندارید اما به این فکر کنید که اگر این بار به او نه نگویید، باعث شدید که او رفتار خودخواهانه و حسادت آمیزش را بیشتر ادامه دهد. پس برای آینده خود کودکتان هم که شده ، در برابر او تسلیم نشوید.
تمرکزتان را روی منحصر به فرد بودن تغییر دهید
حسادت هرگز انتها ندارد. بسیار مهم است که توجه کودک شما روی چیزهایی باشد که او را منحصر به فرد می کند. پس توجه او را به چیزهایی جلب کنید که اکنون در زندگی دارد. همین باعث می شود که زمان کمتری به داشته های دیگران فکر کند و کمتر حسادت بورزد.
فرزند خود را تشویق کنید
اگر کودک شما خود را با دیگران مقایسه می کند و به این نتیجه می رسد که توانایی خوبی در یک فعالیت خاص ندارد بین داشته ها و نداشته های او توازن ایجاد کنید تا مانع از حسادت ورزیدن کودک به همسالان شود مثلا توانمندی فرزندتان را بیابید و با او تمرین کنید و با تشویق مداوم فرزندتان را به نقطه مطلوب رسانید.
مقایسه نکنید
هرگز رفتار کودک، کار کلاسی ، ظاهر و هر ویژگی دیگری را در او با خواهر، برادر یا کودک دیگر مقایسه نکنید. اگر احساس نیاز به مقایسه کردن داشتید، هرگز این کار را جلوی شخص دیگر انجام ندهید؛ حتی اگر نفر سوم هم یک کودک باشد. انجام این کار تأثیر بسیار منفی روی کودک شما خواهد گذاشت و باعث می شود که او دیگر به خودش ارزش ندهد و حس حسادت در او افزایش پیدا کند.
تلاش را به او بیاموزید
برخی کودکان به اسباب بازی ها، لباس ها و دارایی های کودکان دیگر حسادت می کنند، اگر کودک شما نیز چنین است، برای به دست آوردن چیزهای مورد علاقه اش به او پس انداز کردن را بیاموزید و بگویید می تواند با پول های روزانه یا عیدی های خودش چنین وسایلی را خودش بخرد.
به او پاداش های مثبت بدهید
والدین بودن به این معنا نیست که مدام بخواهید رفتارهای اشتباه را به کودکتان گوشزد کنید ، بلکه به این معناست که به دنبال رفتار خوب او هم بگردید و هر جا که لازم است، به او پاداش های مثبت بدهید. کودک خود را تشویق کنید که آن رفتار خود را دوباره ادامه دهد. همین باعث می شود که او بیشتر به سمت انجام کارهای خوب برود و انگیزه بیشتری برای انجام چنین کارهایی داشته باشد.
احساسات او را بپذیرید و او را درک کنید
به او بگویید کاملاً طبیعی است که کودکان هم احساس حسادت، خشم و ناراحتی داشته باشند و همه این احساسات طبیعی هستند. به او بگویید هر زمان که این احساس منفی را داشت، آن را با شما در میان بگذارد و سپس در این شرایط او را در آغوش بکشید و لبخند بزنید و کارهایی را انجام دهید که باعث آرامش بیشترش می شود.
میزان توجه خودتان را به همه فرزندانتان بسنجید
میزان احساسات و توجه شما نسبت به همه کودکان در خانواده باید یکسان باشد. توجه بیش از حد به یک فرزند باعث وابستگی او و کم توجهی به فرزند دیگر، باعث سرخوردگی او خواهد شد پس مراقب باشید که توجه شما به اندازه کافی و کاملاً یکسان و متعادل باشد. اگر برای یکی از فرزندان تان چیزی می خرید برای فرزند دیگرتان هم چیزی هر چند کوچک و ارزان بخرید.
به فرزندتان توضیح دهید
به او بگویید که که گاهی اوقات بعضی از کودکان نیاز به توجه بیشتری دارند. باید برای فرزندتان واضح و شفاف توضیح دهید که خواهر برادر کوچک او به دلیل اینکه توانایی های کمتری دارند و آسیب پذیر هستند، باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرند. همین باعث می شود که کودک شرایط را بهتر درک کند و کمتر حسادت کند. همچنین به او توضیح دهید که این توجه نشان دهنده دوست داشتن بیشتر نیست و شما؛ او و خواهر برادرش را به یک اندازه دوست دارید.
برای مطالعه ی ادامه ی مطلب اینجا کلیک کنید.