با گریه و نق زدن کودک چگونه برخورد کنیم؟
یکی از شایعترین شیوه ها برای رسیدن به خواسته ها در کودکان گریه کردن، جیغ زدن و نق زدن است ،ذر این بخش از پین وین روش های برخورد با کودکی که نق میزند و گریه میکند را خواهید آموخت.
از آنجائی که کودکان غالبا خیلی راحت میتوانند نفاط ضعف ما را بیابند بنابراین خیلی زود درک میکنند که با نق زدن و گریه کردن میتوانند به خواسته خود برسند.گاهی اوقات گریه های کودکان دلایلی دارند مثال: بیماری، خستگی، گرسنگی، و یا برای جلب توجه والدینی که به اندازه کافی محبت و توجه نسبت به کودک نشان نمی دهند.
مخصوصا در نوزادان و کودکان زیر 4 ماه این گریه کردن و نق زدن نمیتواند به دلیل لوس بودن و جلب توجه کردن باشد و غالبا برای نیازهایی مثل خواب، گرسنگی، تشنگی و دل درد است اما اگر مطمئن هستید فرزندتان بی جهت نق میزند یا گریه میکند باید جلوی این رفتار او را گرفت.
1 -هیچ گاه درمقابل نق زدن و گریه های او تسلیم نشوید، دلسوزی نکنید و در مقابل خواسته های غیرمنطقی او مقاومت کنید. بهتراست در ابتدا مدت گریه کردن و کج خلقیها و نق زدن های او را یادداشت کنید تا به مرور زمان برایتان مشخص گردد که این زمان با مقاومت و نه گفتن شما کم شده است یا خیر.
1-گاهی ممکن است مدت گریه کردن و نق زدن طولانی شود چون کودک فکر میکند میتواند شما را تسلیم خود نماید ولی بعد که نتیجه ای نگرفت ساکت میشود پس اگر بعداز انجام این روش متوجه شدید لجبازی و گریه اش طولانی تر شده ناامید نشوید.
2-هنگامی که کودک آرام است به او توجه کنید و او را در آغوش بگیرید. فراموش نکنید کودکان نیازمند محبت هستند و همیشه باید آنها را مورد توجه و محبت قرار دهید به خصوص زمانی که آرام هستند. اما هنگامیکه رفتارهای ناپسند، مثل کج خلقی ، گریه و نق دارند، اگر مطمئن هستید که مشکلی وجود ندارد بی توجهی کنید و برای اینکه تسلیم نشوید اتاق را ترک نمایید و یا خود را مشغول انجام کاری نشان دهید و اگر ساکت شد و به طرف شما آمد به او توجه نشان دهید و دیگر اشاره ای به موضوع نکنید و خیلی عادی رفتار نمایید.
3 -اگر میدانید کودک خسته است مانع ادامه کاری شوید که در حال انجام آن است و او را وادار به استراحت نمایید.
4 -کودک را تحریک نکنید. اگر میدانید حرکت و رفتاری یا موقعیتی موجب ایجاد کج خلقی و نق زدن کودک میشود جلوی آن را بگیرید.
.5 -اگر در جمع و یا مکان نامناسبی هستید و کودک شروع به جیغ زدن و کج خلقی نموده او را به مکان دیگری ببرید و خودتان از او دورشوید اما او را زیر نظر داشته باشید و میتوانید مطابق سن او به این تنبیه ادامه دهید. مثال به یک کودک 3ساله بگویید 3 دقیقه باید در این مکان بماند و یا تا وقتی ساکت نشده نمیتواند آنجا را ترک کند.
6 -به کودک روش های درست و منطقی و مناسب انجام خواسته ها را نشان دهید و هرگونه پیشرفت و ممانعت در نق زدن و کج خلقی را تشویق نمایید و به او بگویید با انجام چه کارهایی میتواند توجه شمارا جلب کند.
7 -بپذیرید که کودک شما ناراحت است ولی بعد از این که او آرام شد مثلا به او بگوئید متاسفم که تو اینقدر عصبانی بودی ولی کج خلقی کردن کار اشتباهی است. اگر سن کودک شما بالای 4 سال است میتوانید از او بپرسید بهتر بود چه راهی را برای کنترل این موقعیت انتخاب میکرد؟
منبع: کتاب مهارت های فرزندپروری فاطمه زارع