عزیزدل خانواده همسر باشیم
درست است که شما والدین همسرتان را انتخاب نمى کنید، ولى باید با آنها رابطه دوستانه اى داشته باشید. آیا والدین همسرتان کارى کرده اند که شما احساس ناخوشایندى دارید. شما در این زمینه تنها نیستید،درواقع تنش میان زوجین و والدین همسرشــان یکى از عوامل اصلى بــروز اختلاف در ازدواج ها محسوب مى شود. براى اینکه رابطه بهترى با والدین همسرتان داشته باشید به موارد زیر توجه کنید:
جلوى زبانتان را بگیرید:
اگــر مادرزن یا مادرشوهرتان از مسائلى مثل ظاهر، دکوراسیون منزل و یا آشــپزى شــما ایراد گرفت، مخالفتى نکنید و از وى راهنمایى بخواهیــد. البته این کار آسان نیست، ولى باعث مى شود والدین همسرتان نرم تر شــده و روحیه پرخاشــگرانه خــودرا کنار بگذارند. البته لازم نیست شما به تمام توصیه هاى آنها عمل کنید!
هرگز از همسر خود انتقاد نکنید: هرگونه انتقاد از همسرتان باعث مى شود پدر و مادر او در مقابل شما جبهه گیرى کنند. یادتان باشد اعضاى یک خانواده در برابر تهدیــدات خارجى متحدتر مى شــوند. هرگز مقابل والدین همسرتان با او مشاجره نکنید.
تماس تلفنى را از یــاد نبرید: هفته اى چند بار در روز مشــخص به والدین یک بار ترجیحا همسرتان تلفن بزنید. این کار فقــط چند دقیقه از وقت شــما را مى گیرد. فراموش نکنید در این تماس ها راجع به مسائل مورد علاقه آنها صحبت کنید.
از والدیــن همسرتان بــراى تربیت نوه هاى شــان کمک بخواهید:
والدین همسر شــما به خصو اگر بازنشسته باشــند، فرصت کافــى براى نــوه هاى خــود در اختیــار دارند و سهیم شــدن در تربیت کودکان آنها را خوشحال مى کند. مادربزرگ ها و پدربزرگ ها علاقه زیادى به نوه هاى خود دارند، ولى از یاد نبرید که یک زن 50 ســاله نمى تواند تمام روز مراقب یک کودک دو ساله باشد.
در حضور والدین همسرتان به تمجید از والدین خودتان نپردازید:
کاملا روشن است که والدین تان براى شما در اولویت قرار دارند، ولى شما نباید این مسئله را بــه رخ دیگــران بکشید! یادتان باشد همسر شما هم درمورد والدین خود احساســى همانند شــما دارد، بنابراین در توجه کردن به والدین خود و همسرتان انصاف را رعایت کنید.
خود را درگیر مسائل مالى نکنید:
بهتر اســت از والدین همسرتان پول قرار نگیرید. گاهى این کار اجتناب ناپذیر است، ولى شــما باید قبلا از وجود برنامه اى براى بازپرداخت قروض مطمئن شــوید. تا حد امکان از شریک شدن با والدین همسرتان خوددارى کنید؛ زیرا این کار مشــاجرات بى پایانى را به دنبال دارد.
هرازگاهى با والدین همســرتان بیرون بروید:
اگــر زمانى را بــه والدین همسرتان اختصا دهید، آنها کمتر شما را تvت فشار قرار مى دهند و در عوض براى رسیدن آن روز لحظه شمارى مى کنند! در پختن غذا از مادر همســر خود راهنمایى بخواهیــد. در این صورت او کمتر از شــما ایراد مى گیرد!
بــراى جلب توجه همســرتان با والدین او رقابت نکنید:
شما باید والدین همســرتان را به متحد خود تبدیل کنید. اگر همســرتان را مجبور کنید میان شما و والدینش یکى را انتخاب کند، ضرر خواهید کرد. سعى کنید رفتار مودبانه اى با والدین همسرتان داشته باشید.
به والدین همسرتان کمک کنید:
منظور ما از کمک کردن این نیست که مدام در خدمت والدین همســرتان باشید، ولى چه اشــکالى دارد قبل از رفتن به خرید از آنها بپرسید که آیا به چیزى احتیاج دارند یا خیر. این کار زحمتى براى شما ندارد. شما مى توانید به طرق مختلف به والدین همسرتان کمک کرده و در دل آنها جا بازکنید!
فاصله ها را حفظ کنید:
اگر والدین همسرتان بســیار غیرقابل تحمل هستند و در زندگى شــما دخالت مى کنند، بهتر اســت از آنها فاصله بگیریــد. البته از قبل از حمایت همسرتان مطمئن این کار حتماشوید. اگر کنترل اوضاع از دست شما خارج شده با یک مشاور تماس بگیرید. شاید لازم باشد که رابطه ها را به حداقل برسانید و یا درصورت لزوم قط رابطه کنید.
والدین عروس و داماد بخوانند
والدیــن خوبى بــراى عروس و دامادها باشید:
همه مى دانند شما بسیار زحمت کشــیده و جور زمانــه برده اید تا فرزندتان را بزرگ کنیــد. فرقى نمى کند شما مادرزن و مادرشــوهر باشید یا پدرزن و پدرشوهر، هرکدام که هســتید جایتان باید در خانواده محفوظ باشد و احترامتان واجب است، اما این بدان معنا نیست که به دنبال بهانه جویى از عروس و داماد خانواده یا والدین آنها باشــید. شــما وقتى والدین خوبى هســتید که به ســعادت فرزندتان اولویت دهیــد نه برترى جویــى خود. در این صورت باید در نظر بگیرید که خانواده عضو جدیدى که به فرزندتان ملحق شده به اندازه خود شما محترم است و حرمت دارد. پس اگر مى خواهید فرزندتان در خانه جدید خود آرامش داشته باشد، هوشمندانه رفتار کنید و همسر او را به رسمیت بشناسید.
در مراســم خانوادگى به شــخص او هم زنگ بزنیــد و او را دعوت کنید. هر وقت مى خواهیــد کارى را به او ارجاع دهید، مســتقیم به خــودش بگویید و بعد از انجامش از او تشــکر کنید. نه این که از فرزندتان بخواهید همسرش برایتان کارى را انجام دهد و دست آخر از فرزندتان تشکر کنید. این کار باعث رنجش عروس و دامادتان مى شود و کاهش رابطه دو خانواده را سبب خواهد شد.
به جاى ایــن که به موبایــل فرزندتان زنگ بزنید که مبادا عروس یا داماد با شــما هم کلام شــود، به تلفن خانــه زنگ بزنید و حتى اگر عــروس و دامادتان گوشــى را برنداشــتند از فرزند خود بخواهید که او را صدا کند تا با او نیز احوالپرســى کنید. این ادب، احترام چند برابرى را به شما باز خواهد گرداند، اما نادیده گرفتــن دیگران، نادیده گرفتن شما را سبب خواهد شد.
در فضاهایى مثل میهمانى ها، به حریم خصوصــى عــروس و داماد خــود احترام بگذارید و به خاطر شــلوغى میهمانى بهانه شــنیدن حرف هاى خصوصى کــه به هم مى زنند را فراهم نکنیــد و وارد حرف هاى آنها نشوید.
تا مى توانید یکــى را در غیاب دیگرى به خانه دعــوت نکنید و وقتــى مى دانید عروس شــما غذا مهیا کرده است، از فرزند خود نخواهید اول به شما سر بزند و ناهار را دوتایى صرف کنید.
ممکن است گاهى فرزند شما برنامه ریزى کند که یک دیدار دو نفره داشته باشید، اما این زمان قطعا نباید وقتى باشــد که همسرش منتظر است. از هدایایى که به شــما داده مى شــود اســتقبال کنید و حتى اگــر برایتان هدیه مفیدى نیســت، به روى خــود نیاورید و قدردان باشید.
اگر مــى خواهید رعایت بزرگى شــما را بکنند، در صورتى کــه والدین عروس یا دامادتان از شما بزرگ ترند، شما هم رعایت بزرگى شان را بکنید و در اعیاد براى تبریک گفتن و تمــاس تلفنى پیش قدم شــوید. مطمئن باشــید عروس و دامادتان نیز این ادب را مى آموزند و قدرشناسى خود را در رفتار توام با احترام خود نشان مى دهند .