گردو و سطح کلسترول خون
در این مقاله به بررسی ها و آزمایش های انجام شده در دانشگاه و آزمایشگاه ها مبنی بر خواص گردو می پردازیم.
گردو سطح کلسترول خون را کاهش داده و انعطاف پذیری رگهای قلبی را بهبود می بخشد. محققین رشته تغذیه در دانشگاه “ پن استیت “ پنسیلوانیا می گویند بررسی های آزمایشگاهی ثابت کرده است که خوردن مداوم گردو می تواند افراد را از ابتلا به بیماری قلبی محافظت نماید. دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که درست چهار ساعت پس از مصرف روغن گردو یا آجیلهای دارای پوست سطح کلسترول و انعطاف پذیری رگهای قلبی آنها تاحد زیادی بهبود می یابد. این تحقیق نشان می دهد که مصرف منظم این ماده غذایی می تواند فرد را در مقابل بیمارهای قلبی عروقی در بلند مدت حفاظت کند.
دکتر »پنی کریس اترتون« استاد تغذیه دانشگاه »پن استیت« در پنسیلوانیا گفت: تنها یک مشت گردو می تواند به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند. اگر هر فرد چهار بار در هفته یک مشت گردو یا اندکی روغن گردو مصرف کند تاحد زیادی از ابتال به بیماریهای قلبی مصون می ماند.این نخستین تحقیقاتی بود که طی آن مشخص شده است که گردو به نوع تأثیری در سالمتی دارد.این گروه تحقیقاتی به 15 نفری که دارای سطح بالای کلسترول خون بودند دو مشت گردوی با پوست یعنی چیزی حدود 85 گرم گردو، شش گرم آنها پوست گردو ، 34 گردو با چربی گرفته شده و یا سه قاشق غذاخوری یا 51 گرم روغن گردو دادند. محققان 30 دقیقه، یک ساعت، دو ساعت، چهار ساعت و شش ساعت پس از آن نتایج خود را بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که تنها مصرف یکبار روغن گردو که در سایر آجیلهای دارای پوست هم وجود دارد می تواند به سلامت رگ های قلبی کمک کند.
»کلیر بری من« دانشجوی علوم تغذیه ای دانشگاه »پن استیت« گفت: تحقیقات ما نشان می دهد که روغن موجود در گردو می تواند پس از یک وعده غذایی در سلامت رگ های خونی نقش داشته باشد. این روغن همچنین برای حفظ عملکرد سلول های قلبی و رگ ها موثر است.براساس اظهارات محققان، گردو شامل اسیدهای امگا 3 ،استرول های گیاهی و ویتامین E است که همه آنها علت تأثیر حفاظتی آن را نشان می دهد. بریمن اظهار داشت: نتایج این تحقیق نشان دهنده بهبود استراتژی های رژیمی و غذایی برای مقابله با بیماریهای قلبی است. همچنین گردو سالم ترین هسته روغنی است و موجب جوانسازی بدن می شود.محققین عنوان می کنند که یک مشت گردو دو برابر سایر هسته های روغنی، آنتی اکسیدان دارد پس میتواند خودش را به عنوان عنصر جوانسازی معرفی کند.
پژوهشگران رشته تغذیه در دانشگاه پنسیلوانیا می گویند گردو به عنوان سالمترین هسته روغنی است زیرا آنتی اکسیدان موجود درآن بیشتر از سایر هسته های روغنی است و شما برای حفظ سلامت باید گردو را به فهرست غذایی خودتان اضافه کنید. تحقیقات دانشگاه پنسیلوانیا ثابت میکند، گردو از سایر هسته های روغنی مانند بادام زمینی، پسته، فندق و بادام سالمتر است. همه هسته های روغنی به عنوان موادی سالم و مغذی شناخته شده است که ویتامینها و مواد معدنی متعدد و فیبر دارد.اینگونه هسته های روغنی در عین حال فاقد فرآورده های شیری و گلوتن است؛ دو ماده ای که بسیاری نسبت به آن آلرژی دارند. تحقیقات قبلی نشان داده، مصرف مقادیر کمی از هسته های روغنی میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، بعضی انواع سرطان، دیابت نوع2 و بعضی مشکلات بهداشتی دیگر را کاهش دهد.به گفته جو وینسون، سرپرست این تحقیقات، برای بهرهبرداری از خواص گردو باید آن را به شکل بو نداده استفاده کرد. به گفته دکتر وینسون، حرارت ناشی از بو دادن هسته های روغنی، میزان آنتی اکسیدهای آنها را کاهش میدهد.او میگوید، مردم معمولا گردو را به صورت بو نداده و طبیعی میخوردند در نتیجه از آنتی اکسیدان های آن استفاده کامل را میکنند.