آموزش پخت خورش های بدون گوشت (۲)
در این بخش از مجله ی پین وین با ما همراه شوید تا خورش های خوشمزه و گیاهی بدون گوشت را آموزش ببینید.
خورش اسفناج
مواد لازم برای دو نفر:
اسفناج خرد شده 1ونیم کیلو،هویج متوسط 2 عدد،پیاز متوسط 2 عدد،نمک فلفل زردچوبه به مقدار لازم،دانه ی انار ترش برای ترشی خورشت 2قاشق غذاخوری، روغن مایع برای سرخ کردن پیاز 3 قاشق غذاخوری،آب به مقدار لازم
پیاز را در روغن سرخ میکنیم ،نمک فلفل و زردچوبه را اضافه کرده،اسفناج پخته شده را در پیاز با حرارت متوسط سرخ می کنیم، هویج ها را به شکل دایره یا نیم دایره ریز کرده به موادد اضافه می کنیم. آب را به مواد اضافه می کنیم بعد از جوش آمدن آب حرارت را کم می کنیم، دانه ی انار ترش را داخل خورش می ریزیم و صبر می کنیم تا خورش جا بیفت،همراه با برنج یا نان میل نمایید.
فراموش نکنید که اسفناج نباید خیلی ریز شود در صورت در دسترس نبودن دانه ی انار ترش می توانید از آبغوره استفاده کنید ،مقدار ترشی خورش به ذائقه ی شما بستگی دارد. اسفناج به عنوان ماده ی اصلی این غذای گیاهی است که دارای ساقه ای راست به ارتفاع نیم متر که برگ های آن پهن و نرم مثلثی شکل به رنگ سبز می باشد.
اسفناج نسبت به سرمای زمستان مقاوم است برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A،B3،C و آهن و پتاسیم می باشد. اسفناج چون دارای مواد غذایی فراوانی است کشت آن امروزه در تمام نقاط دنیا معمول است ،ویتامین K موجود در اسفناج موجب تراکم بیشتر املاح استخوانی می شود و از این طریق جلوی پوکی استخوان را می گیرد.
خوردن اسفناج از سرطان جلوگیری می کند مخصوصا در افرادی که الکل و سیگار استفاده می کنند،اسفناج کلسترول خون را پایین می آورد و برای زیاد کردن شیر در مادران موثر است، اسفناج به علت داشتن اگزالات برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگ های کلیه و مثانه مناسب نیست.
خورش هویج
مواد لازم : پیاز سرخ کرده 2 تا 3 قاشق سوپ خوری، هویج 1 کیلو،آلوی خشک 250 گرم، زعفران ساییده شده 1 قاشق چای خوری، شکر 1تا 2 قاشق سوپ خوری، روغن 150 گرم ، نمک به مقدار کافی
طرز تهیه خورش هویج:
پیاز را سرخ کرده و هویج را ورقه و خلال می کنیم و با روغن کمی سرخ می کنیم و با آلوی شسته شده می گذاریم بپزد.زعفران را در آب جوش حل می کنیم و با کمی نمک و شکر داخل خورش هویج می ریزیم و می گذاریم خورش کاملا به روغن بیفتد در صورتی که بخواهیم خورش ترش شود کمی آبلیمو اضافه می کنیم.
خورش کلم بروکلی
مواد لازم : کرم بروکلی رد شده 1 پیمانه،سیب زمینی1 عدد، پیاز 1 عدد،هویج نگینی خرد شده 2 عدد متوسط،فلفل دلمه ی خرد شده 1 عدد کوچک ،گوجه فرنگی خرد شده 4 عدد،زرد چوبه 1 قاشق چای خوری، نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه خورش کلم بروکلی:
ههمه ی مواد را در قابلمه می ریزیم و مخلوط می کنیم با دولیوان آب به مدت یک ساعت می پزیم، این خورش را می توان با برنج استفاده کرد و نیز بدون نان و برنج طبخ نمود.
خورش گل کلم
مواد لازم: گل کلم خرد شده 4 پیمانه، سیب زمینی خرد شده 1 عد بزرگ ، هویج خرد شده 2 عدد متوسط، ساقه ی کرفس خرد شده 2 پیمانه ،پیاز رنده شده و تفت داده شده 1 عدد متوسط،فلفل دلمه ای خرد شده 1 عدد کوچک،گوجه رنده شده 6 عدد،زردچوبه 1 قاشق چای خوری، فلفل سیاه 1 قاشق چای خوری، نمک 1 قاشق غذا خوری
طرز تهیه خورش گل کلم:
همه ی مواد را مخلوط می کنیم و گوجه ی رنده شده را روی مواد ریخته و یک ساعت می پزیم ،این غذا در ابتدا برای پختن نیاز به آب ندارد اما اگر در حین پخت لازم شد کمی اضافه می کنیم.
خورش کدو
مواد لازم : کدو حلوایی 4 عدد بزرگ، پیاز 2عدد متوسط ،سس گوجه فرنگی 2قاشق غذاخوری، روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری،هویج 2عدد متوسط،ابلیمو 1 قاشق غذاخوری، نمک فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
طرز تهیه خورش کدو:
ابتدا پیاز ها را خرد کرده و با روغن زیتون کمی تفت می دهیم، کدو ها را پوست می گیریم و قطعه قطعه کرده و می شوییم سپس کدو ها را به پیاز اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم و هم میزنیم تا کمی طلایی شود زرد چوبه نمک و فلفل و سس گوجه فرنگی را به ان اضافه کرده و هم می زنیم. هویج را خرد کرده و به مخلوط اضافه کرده و کمی هم می زنیم،سپس 2 لیوان آب و 1 قاشق آبلیمو را به آن اضافه کرده و می گذاریم با حرارت ملایم بپزد.
خورش در آخر نباید بیش از نصف لیوان آب داشته باشد، در صورتی که آب خورش تمام شود و کدو یا هویج نپخته باشد کمی به آن آب اضافه می کنیم تا بپزد. می توانیم به این خورش کمی سماق نرم شده هم اضافه کنیم. در صورتی که نخواهید از روغن استفاده کنید میتوانید پیاز ها را با آب بپزید، همچنین می توانیم به خورش شوید خرد شده اضافه کنیم،این خورش را با برنج نیز می توانیم سرو کنیم.
خورش گوجه سبز
مواد لازم: گوجه سبز 1 کیلوگرم ،جعفری- نعناع -گشنیز سرخ شده 2 پیمانه،بادمجان قلمی 5عدد، گوجه فرنگی 3 عدد، پیاز داغ 2 قاشق غذاخوری،سیر داغ 1 قاشق غذاخوری، نمک فلفل زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه خورش گوجه سبز:
گوجه سبز ها را با مقدار کمی آب می جوشانیم تا کاملا نرم شود و از صافی رد می کنیم و به آن پیاز ، سیر داغ، سبزی ها و ادویه های ذکر شده را نیز اضافه می کنیم و مجددا می جوشانیم.وقتی مواد قوام آمد به اآن بادمجان سرخ شده و گوجه فرنگی های قاچ کرده را اضافه می کنیم تا خورش جا بیفتد.
خورش خلال بادام با آلو
مواد لازم : خلال بادام 200گرم،لپه 1 پیمانه پخته شده، آلو خورشتی 200گرم،قارچ 300گرم ،پیاز 1 عدد،رب گوجه 1 قاشق غذاخوری،زعفران حل شده نصف استکان،شکر 2 قاشق غذاخوری،نمک فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه خورش خلال بادام با آلو:
ارچ را خرد کرده در تابه را می گذاریم تا آب آن چیده شود بعد با پیاز خرد شده تفت می دهیم، لپه را اضافه کرده سپس خلال بادام و آلو را به آن اضافه می کنیم ، 2لیوان اب میریزیم و می گذاریم یک ساعت با حرارت ملایم پخته شود و 15 دقیقه ی اخر زعفران را اضافه میکنیم(این خورش باید آب کمی داشته باشد.
بیشتر بخوانید:خورش های رژیمی بدون گوشت