آموزش پخت مرغ بلغاری و خواص آن
در این بخش از پین وین با آموزش مرغ بلغاری در خدمت شما خواهیم بود.
موادلازم:فلفل دلمه ای .......................... نصف
مرغ ........................................ 6 تیکه
سیر ........................................2 حبه
زنجبیل،پیاز درشت،زردچوبه نصف قاشق غذاخوری،نمک،زعفران،شکر،نصف استکان سرکه،آب جوش 2 لیوان،هویج کوچک 6 عدد.
طرز تهیه: ابتدا پیاز را نگینی خرد و سرخ میکنیم. سپس دو حبه ســیر ورق شده رو اضافه کرده و تفت میدهیم. مرغ ها که بهتر است از قسمت ران باشند را فیله کرده و به پیاز و سیر اضافه میکنیم ســپس ادویه ها و زنجبیل را اضافه و تفت میدهیم. حال، دو قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ اضافه میکنیم و در آخر فلفل دلمه ای (چون نمیخواهیم فلفل ها در غذا آب شــوند). بعد از ترکیب مواد، درب قابلمه را گذاشته، شعله را کم میکنیم تا با حرارت کم، نیم ساعت مرغ ها پخته شوند. )به این سبک اصلا احتیاج به آب نیست، اما برای اینکه سس بیشتری داشته باشیم میتوانیم یک لیوان آب اضافه کنیم. خوشمزگی این غذا به این است که با آب مرغ پخته میشود. این نوع مرغ را میتوانید با سبزی پلو یا برنج سفید سرو کنید.
نکته: برای آماده کردن هویجهای مزه دار، دو لیوان آب و نصف لیوان سرکه و یک قاشق غذاخوری شکر را ترکیب میکنیم. هویج های کوچک را شیار میدهیم که خوب با حرارت کم پخته شوند.
هویج:روشهای متفاوتی برای واردکردن هویج به برنامه غذایی روزانه وجود دارد. این ماده غذایی نارنجی رنگ سرشار از خواص فوق العاده است که خدمت بزرگی به سلامتی میکند. با مصرف این سبزی ترد، پرخاصیت و مقوی بهاندازه کافی ویتامین Aدریافت کرده و به دنبال آن پوستی شاداب داشته و از ابتلا به سرطان، بروز پیری زودرس و ... جلوگیری کنید.هویج سرشار از بتاکاروتن است که در کبد به ویتامین A تبدیل میشود.همچنین تحقیقات ثابت کرده بتاکاروتن از بروز دژنراسیون ماکوال چشمی و آب مروارید سنایل - شایعترین نوع آب مروارید -پیشگیری و محافظت میکند. در یک بررسی مشخص شد که افرادی که مقدار بیشــتری بتاکاروتن مصرف کرده بودند احتمال خطر ابتلای آنان به دژنراسیون ماکوالر چشمی 40 درصد کمتر از کسانی که بتاکاروتن کمتری مصرف کرده بودند وجود داشت. همچنین تحقیقات نشــان داده مصرف هویج خطر ابتال به سرطان ریه، ســینه و کولون (روده بزرگ) را کاهش میدهد. محققان به تازگی کشف کرده اند که دو ماده موجود در هویج به نامهای فالکارینول و فالکاریندول دارای خواص ضد سرطانی هســتند. فالکارینول ماده ضد آفت طبیعی است که توسط هویج تولید میشــود تا از ریشــه خود در مقابل بیماریهای قارچی محافظت کند. هویج یکی از منابع این ترکیب است. در یک بررسی مشخص شد موشهایی که هویج خورده بودند تا یک سوم کمتر به سرطان مبتلا شدند.مقدار بالای بتاکاروتن موجود در هویج در برابر تخریب سلولی ناشی از متابولیسم طبیعی بدن مانند یک آنتیاکسیدان عمل میکند و روند پیری سلولها را آهسته تر میکند.هویج سرشار از ویتامین A است. ویتامین A و آنتی اکسیدانها از پوســت در برابر تخریب ناشــی از نور خورشید محافظت میکنند. کمبود ویتامین A باعث خشکی پوست، مو و ناخن میشود. ویتامین A از بروز پیری زودرس، آکنه، خشکی پوست، لکه و از بین رفتن یکنواختی رنگ پوست پیشگیری میکند.
سیر:از سالهای دور تاکنون از سیر برای تصفیه خون استفاده میشده است. سیر حاوی ترکیبات گوگرد اســت که سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و پتانســیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد. خوردن سیر مجاری تنفس و خون را پاک میکند و با این کار از شدت و زحمت تنگی نفس کاسته و گاهی موجب درمان آن میشود.سیر پوســت بدن را خوشرنگ و گونه را ســرخ و رودهها را از عفونت ها پاک می کند. به خصوص در اطفال و با این خصوصیت سپری مقابل تیفوئید و دیفتری و مسکن سیاه سرفه و خروسک است.سیر عفونتهای تنفسی را درمان میکند.برای تسکین دندان درد، سیر خام را روزی چند بار روی لثه و دندان بمالید.سیر له شده را روی زگیل قرار دهید تا از بین برود.برای درمان سینوزیت، چند حبه ســیر له شده را در کره تفت دهید و با نان میل کنید.یک حبه سیر را ریز خردکنید و با کمی آب میل کنید تا نفخ، یبوست و درد معده برطرف شود.بوی سیر با جویدن کاهو، جعفری یا خوردن شیر، سیب یا عسل رفع میشود. همچنین گذاشتن مقداری چای خشک در دهان و قورت دادن آن.روزانه مصرف نصف یا یک حبه سیر خام توصیه میشود.مصرف پماد غلیظ سیر ممکن است موجب تحریکات جلدی و حتی سوختگی های خفیف شود.
زنجبیل: چندین ترکیب فعال در زنجبیل در برابر نشــانههای سرطان بسیار قوی هســتند و زنجبیل میتواند مرگ سلولهای سرطانی را با اســتفاده از آپوپتوز تحریک کند، زنجبیل ترپنوییدها میتواند در سلولهای سرطانی مخاط رحم از طریق فعالسازی آپتوپتوز القا شود.Zerumbone ،یک جز در زنجبیل، میتواند منجر به آپوپتوز سلولهای سرطانی پانکراس از طریق مسیر سیگنال p53 شود. زنجبیل میتواند سلولهای سرطانی را با تشعشع حساس کند. زنجبیل میتواند مانع رشد سلول سرطانی شود. زنجبیل میتواند مانع رشد سلولهای سرطانی کبد (هپاتاما()و استخوان (استئوسارکوما) شود. زنجبیل رگهای خونی جدید را که امکان رشــد سلولهای سرطانی را فراهم میکند، متوقف میکند. زنجبیل از متاستاز (مهاجرت سلولی) سلول های سرطانی سینه جلوگیری میکند.سلول های سرطانی توانایی رشد رگهای خونی جدیدی به نام رگ زایی را دارند. زنجبیل مانع از رگ زایی در سرطان پوست میشود.روغن اسانس زنجبیل برای کاهش آسیب دی ان ای از سم قارچ به نام آفالتاکسین پیدا شده است، زنجبیل میتواند به محافظت از دی ان ای اسپرم در برابر استرس اکسیداتیو کمک و نشان میدهد میتواند به بهبود باروری در مردان کمک کند.زنجبیل CRP خون، نشانه های قند خون و کلسترول، تری گلیسرید را در انسانها بهبود میبخشد و زنجبیل میتواند با تغییر سیستم عصبی از طریق تحریک گیرنده های موسکارین و مسدود کردن کانال های کلسیم، فشارخون را کاهش دهد.زنجبیل میتواند سلولهایی که رگهای خونی را پوشش میدهند از استرس اکسیداتیو محافظت کند که نشان میدهد میتواند به جلوگیری از سفت شدن شریان ها کمک کند.زنجبیل گلوکز خون و HbA1c را در انسانها کاهش میدهد.