راهنمای اندازهگیری پا برای تشخیص سایز کفش کودک
این یک حقیقت اثبات شده است که کفشهای نامناسب میتوانند بر سلامت پای کودک شما در آینده تأثیر منفی بگذارند. کودکان به سرعت رشد میکنند و شمارهی پای آنها نیز سریع افزایش پیدا میکند. در ۳تا ۴سال ابتدایی زندگی، پای فرزندتان حداکثر دو سایز در سال رشد کرده و وقتی که به سن مدرسه رفتن میرسد، مقدار این رشد حداکثر به سالی یک سایز میرسد.
به همین دلیل بدیهی است که بیاموزیم چگونه باید با اندازهگیری دقیق پا، سایز کفش فرزندمان را تشخیص دهیم. چنانچه قصد دارید، برای فرزنددر حال رشد خود کفشی را انتخاب کنید، این مقاله از مجلهی پین وین راهنمای شما در پیدا کردن سایز متناسب با پای فرزندتان خواهد بود.
راهنمای کامل به دست آوردن سایز کفش کودک
- گام اول این است که به کودک خود کمک کنید که صاف بایستد.به یاد داشته باشید که پای کودک باید با کمک وزن بدن او صاف گردد، یعنی بدن باید در حالت عمودی و کاملا ایستاده قرار گیرد. پای فرزندتان را روی یک سطح صاف قرار داده، مداد، متر یا خطکش را برای گام بعد کنار دست خود داشته باشید.
- یک ورق کاغذ یا یک تکه مقوا زیر پای فرزند خود قرار دهید و طرح هر دو پای او را روی صفحه ی کاغذ بکشید. در هنگام کشیدن، فرزندتان نباید جوراب پوشیده باشد و مداد نیز باید کاملاً به شکل عمود روی کاغد قرار گرفته شود. این قسمت را تا جایی که از اندازهی درست و دقیق آن مطمئن نشدهاید، تکرار کنید.
- پس از رسم باید طول پا را طبق تصویر کشیده شده اندازه بگیرید. برای این کار باید قسمت وسط پاشنه را روی تصویر کشیده شده در کاغذ اندازه گیری کرده و بعد آن را با یک خط صاف به دورترین نقطهی قسمت پنجه وصل نمایید. این موضوع بسیار اهمیت دارد که برای تفاوتهای احتمالی، این گام را باید برای هر دو پای فرزندتان انجام دهید.
- حالا باید عرض پا را اندازه گیری کنید. برای این مرحله باید قسمت پینهی پا زیر انگشت شصت را به قسمتی در زیر انگشت کوچک پا وصل نمایید. این خط واصل عرض پا را مشخص می نماید. مانند گام اندازهگیری طول، این گام را نیز باید برای هر دو پا انجام دهید.
در گام آخر دور پای کودک را با متر اندازه گیری کرده و عدد حاصل را یادداشت نمایید. این اندازه گیری برای خرید مناسبترین کفشهای بدون پاشنه و تخت برای فرزندان بسیار کاربردی است.
نکاتی که در هنگام خرید کفش نوزاد به شما کمک میکند
هنگامی که داخل فروشگاه در حال انتخاب کفش برای فرزند خود میباشید ، رعایت یک سری نکات میتواند شما را در انتخاب درست ترین سایز و انتخاب کفش باکیفیت بالا راهنمایی کند.
-
پیش از خرید کردن کفش را از لحاظ ظاهری چک نمایید
علاوه بر روی کفش، به قسمت داخل و زیر آن هم نگاهی انداخته و کیفیت آن را بسنجید. توجه کنید که زمان پوشیدن کفش، ردی از آن روی پای کودک باقی نماند. کفش نباید بیش از حد تنگ یا آزاد باشد.
-
حتما کفی کفش را چک نمایید
اگر در دفعه ی اولی که کودک کفش را پا میکند، مقداری تنگ بهنظر برسد، بعید نیست که این کفش در طولانی مدت برای پای او بسیار کوچک شود. چرا که کودکان بسیار زودتر از پوشاک داخل کمد خود رشد میکنند! در این موارد بهتر است که از کفی کفش کمک بگیرید. کفی را خارج کرده و طول آن را اندازه بگیرید. بعد از اندازه گیری ،اعداد حاصل را با اعداد اندازهگیریشدهی پای کودکتان مقایسه نمایید. باید در حدود 12 میلیمتر فضای آزاد برای قرار گرفتن پا موجود باشد. اگر از این مقدار بیشتر باشد، سایز کفش کودک مورد نظرتان برای فرزند شما خیلی بزرگ و اگر کمتر باشد، خیلی کوچک خواهد بود.
ویژگیهای کفش کودک طبق سن
تا اینجای مطلب چگونگی تشخیص سایز کفش کودک را آموختید، زمان آن رسیده که بدانید کفش به نسبت سن و مرحلهی رشد کودک باید شامل چه ویژگیهایی باشد. در ادامه ویژگیهای کفش مناسب در اندازه های زمانی صفر تا 18 ماهگی را بررسی خواهیم کرد.
نوزاد تازه متولد شده تا 6 ماهگی
نوزادان تازه متولد شده از صفر تا شش ماهگی حرکات و کششهای مفصلی انجام نمیدهند، به همین خاطر احتیاجی به تهیهی کفش محکم و ضد ضربه برای او نمیباشد. در حقیقت در این دورهی رشد، هرچه کفش نرمتر، راحتتر و جادارتر باشد، برای پای فرزند شما مناسبتر خواهد بود. انگشتان پای کودک تا سن 6 ماهگی باید درون کفش جایی برای تکان خوردن داشته باشد، و اگرنه در این صورت رشد پا دچار آسیب میشود.
کفش مناسب 6 تا 12 ماهگی نوزاد
در این بازه ی زمانی کودک شما یاد گرفته است که چهار دست و پا روی زمین بخزد و خودش را حرکت دهد. در این دوره از رشد دیگر نمیتوانید نوزاد خود را در یک مکان قرار دهید و انتظار داشته باشید که در همان نقطه بماند. و چون نوزاد در این دوره خود را روی زمین میکشد یا حداکثر میایستند، باید مطمئن باشید که قسمت زبانه و پنجهی کفش به خوبی ساخته شده باشد، چرا که بیشترین حرکات کودک شما با این قسمتها درگیر است. اگر نوزاد شما پیشرفت بهتری داشته است و در این دوره میتواند چند قدمی بردارد، میتوانید کفشی با زیرهی سخت انتخاب کنید.
کفش مناسب 12 تا 18 ماهگی
این مرحله دقیقاً همان سنی است که کودکتان اولین قدمهایش را برداشته و خاطرهای هیجانانگیز برایتان به یادگار میگذارد! حالا زمان آن رسیده که در کنار دقت به سایز کفش کودک، به ضخیم بودن کفی نیز توجه نمایید تا از پاهای کوچک کودک در برابر سفتی زمین محافظت کند. همچنین این کفش باید فضای لازم برای تکان دادن کنارهها و انگشتان پا داشته باشد، چون پای فرزند شما هنوز در حال سازگار شدن و کنکاش است تا بتواند سختی راه رفتن را بهعنوان اصلیترین حالت رفت و آمد کنترل کند.
18 ماهگی تا 2 سالگی
در این مرحله احتمالاً کودک شما همه جا در حال دویدن میباشد. پس بدون شک در این دروهی سنی باید کف کفش کودک سختتر از ماههای قبل باشد. علاوه بر این بهتر است که در این سن پای کودک داخل کفش فضای آزادی نداشته باشد تا خیالتان راحت باشد که در هنگام دویدن دچار آسیب نخواهد شد.
منابع: tikkishoes, astonbaby