شب های طولانی پاییزی چه کتابهایی بخوانیم؟۲
با آغاز شدن فصل پاییز و کوتاه شدن طول روزها و غروبهای زودهنگام، چیزی لذت بخش تر از استراحت در کنجی خلوت و مطالعه ی یک کتاب جذاب نیست.در این بخش از پین وین به معرفی کتاب های مناسب برای مطالعه در شب های طولانی پاییز میپردازیم.
کتاب مسابقات برج عقرب
کتاب «مسابقات برج عقرب» نوشته ی مگی استیف واتر نخستین بار در سال 2011 منتشر شد. ویژگی خاصی در نحوهی نویسندگی استیف وجود دارد که همواره احساسات و مفهوم اصلی یک فصل یا زمان خاص را به طرز شگفت انگیزی به تصویر میکشد؛ در کتاب «لرزش» زمستان، و همچنین در کتاب «چرخهی زاغها» فضایی مهآلود و در کتاب «مسابقات برج عقرب» فصل پاییز و زندگی روزانه در یک جزیره را به خواننده انتقال میدهد.
قصه ی این کتاب در جزیرهی خیالی «اینسبی» رخ میدهد؛ درگذشتهای نزدیک یا آیندهای نامعلوم و محیطی که در آن اتومبیل و رادیو وجود دارند، ولی خبری از تلویزیون یا اینترنت نیست. قصه درمورد دو شخص نوجوان است که نامشان شان و پاک میباشد که در مسابقات خطرناک عقرب که هر پاییز در جزیرهی اینسبی برگزار میگردد، شرکت میکنند.والدین پاک،از دنیا رفته اند و در آخر تنها مسیری که میتواند خانوادهی فقیرش را سالم نگه دارد، این بود که وارد مسابقات عقرب شده و در ان مسابقات برنده شود.
اسبهای آبی که از اقیانوس سیاه بیرون آمده و مردان جوان تلاش میکنند این اسبها را رام کرده تا در مسابقهای مهیج و خطرناک سوارآن اسب ها شوند. در حقیقت شان و پاک هر یک دلایل خود را برای شرکت در مسابقات داشتند، ولی با ادامه یافتن دوستیشان مجبور میشوند در اولویتهای زندگیشان تجدیدنظر نمایند.
این قصه با نثری بسیار بی نظیر و شاعرانه، پایه و اساس اشتیاق، عشق و قدرت را طوری به هم پیوند میدهد که ضربان قلب شمارا به دلیل حجم زیاداحساسات ، بالا میبرد. پس از مطالعه ی این کتاب زیبا میتوان باد سرد پاییزی را با پوست و استخوان خود حس نمود.
کتاب سیرک شبانه
کتاب «سیرک شبانه» نوشته ی هنرمند و نویسندهی اهل آمریکا ارین مورگنشترن است که نخستین بار سال 2011 منتشر شد. حس و حال سرد پاییزی را میتوان به طور ملموس در طول داستان حس نمودو برای انتقال همین احساس، کتاب جذابی برای درک حس و حال پاییزی است. رمان مورگنشترن با توصیفاتش ثابت کرده که پاییز برخلاف تصور خیلیها چه فصل شگفت انگیزی است.
کتاب «سیرک شبانه» قصه ی رقابت بین دو نوع مختلف جادو -قدیمی و جدید- میباشد و رقابت و رابطهی عاشقانه بین دو شعبدهباز جوان به نامهای مارکو و سلیا را به تصویر میکشد که قرار است در یک دوئل جادویی تا رسیدن به حد مرگ با یکدیگر رقابت کنند.
زمانی که مارکو و سلیا بچه هستند، در دام مسابقهای جادویی می افتند و چارهای ندارند غیر از اینکه به اصرار معلم خود در مسابقه شرکت کنند. مارکو و سلیا نمیتوانند بدون اجازهی قطعی معلمشان بهجایی سفر، مطالعه، کاوش یا باکسی ملاقات داشته باشند. در طی این بازی خطرناک سیلیا و مارکو زندگی خود و مجریان را در یک سیرک شبانهی مرموز برای همیشه تغییر میدهند.
عده ی زیادی از فیلسوفان تلاش کردهاند جایگاه عشق را در زندگی انسان تعیین نمایند. مارکو و سلیا با این وجود که فیلسوف نیستند اما میدانند که عشق باارزشترین موضوع در زندگی آنها است. این موضوع علاوه بر اینکه به آنها کمک میکند تا حال و هوای زندهبودن کنند بلکه به آنها در حل مسائلی که به نظر میرسید غیرقابل حل است نیز کمک میکند.
آنها میدانند که عمیق ترین عشق یک فرد میتواند نسبت به یک مکان، دوست یا هنر باشد و این بهاندازهی عشق به شخصی اهمیت دارد. موضوع این داستان همچنین نشان دهنده ی آن است که رقابت چقدر میتواند برای یک انسان مخرب و خطرناک باشد.
کتاب مرگ در پاییز
کتاب «مرگ در پاییز» نوشته ی یکى از مشهورترین نمایشنامهنویسان ایران، آقای اکبر رادی است که نخستین بار سال 1349 منتشر شد. آثار این نویسنده معروف و بی نظیز با آثار آنتون چخوف و هنریک ایبسن مقایسه می گردد. اکبر رادی در شهر رشت متولد شد و اشتیاق زیادی برای به تصویر کشیدن زندگی روزانه ی مردم شهر رشت به نمایش میگذارد. او تقریبا در تمام آثار و نمایشنامههایش به شهر گیلان اشاره نموده و آثارش اشارهی زیادی به سبک زندگی و اعتقادات مردم ساکن در این منطقه دارد.
نویسنده در کتاب «مرگ در پاییز» زندگى روزمره ی کشاورزی پیر به نام «مشدى» و خانوادهاش را به تصویر میکشد. پس از رفتن پسرش به رودبار، احساس تنهایى و پیرىوی را فرامیگیرد. مشدى برای فرار از تنهایی و احساس ناراحتی یک اسب خریده اما بعد از مدتی اسب مریض میشود و میمیرد. یک روز مشدی در هوایى سرد و طوفانى و بدون توجه به حرف دوستانش به رودبار میرود. یکى از افراد روستا او را درحالیکه در برف و سرما گیر افتاده است، پیدا کرده و به سمت خانهاش میبرد اما پیرمرد در طی مسیر طاقت نیاورده و جانش را از دست میدهد.