شب هاب طولانی پاییزی چه کتابهایی بخوانیم؟۱
اگرچه مطالعه و خواندن کتاب مربوط به فصل خاصی نیست ولی نمیشود لذت کتابخوانی در شبهای طولانی و سرد پاییزی را نادیده گرفت . خصوصا اگر کتابهایی هم که مطالعه میکنید حس و حال پاییزی داشته باشند. با آغاز شدن فصل پاییز و کوتاه شدن طول روزها و غروبهای زودهنگام، چیزی لذت بخش تر از استراحت در کنجی خلوت و مطالعه ی یک کتاب جذاب نیست. اگر میخواهید بیشترین بهره را از فصل زیبای پاییز ببرید، در این مقاله چند کتاب را معرفی خواهیم کرد که حتی اگر در فصل های دیگر غیر از پاییز آن رابخوانید، بازهم حال و هوای سرد و لذت بخش پاییز را احساس خواهید کرد.
کتاب پاییز از پاهایم بالا میرود
کتاب ماجراجویانه «پاییز از پاهایم بالا میرود» نخستین اثر نویسنده و داستاننویس ایرانی، لیلا صبوحی خامنه میباشد که نخستین بار سال 1395 منتشر گشت. نویسنده قصه ای عاشقانه و طولانی را با نثری ساده، روان و شاعرانه نوشته است. کتاب پاییز از پاهایم بالا میرود چند ماه پس از انتشار به چاپ دوم رسید.
در طی داستان خواننده با تعداد بسیاری از سایهها مواجه گشته و یکی از نقات مثبت این کتاب همین گفتوگو با سایهها میباشد و رمان «پاییز از پاهایم بالا میرود» با این جمله شروع میشود: «ظهر که داشتم میآمدم، به سایهام گفتم همانجا توی ایتگین منتظرم بماند تا برگردم.».
قصه ی کتاب درمورد زنی به نام «ناهید» است که قصد دارد برای تحصیل و تدریس به روستای سردسیری و دورافتاده به نام «ایتگین» در اطراف تبریز برود. ناهید برای ملاقات مادرش که بیمار شده است مجددا به شهرش برمیگردد. ناهید که در حال بازگشت به سوی شهر مادریاش میرود انبوهی از خاطرات برایش زنده میشود. ناهید در طی مسیر، از زندگی در شهری که در آن به دنیا آمده و رشد کرده و زندگی جدیدی که برای خودش ساخته است، میگوید.
دختراین داستان با سایهی خالهاش «ناهیده» که در 16سالگی گم شده و همچنین با سایههای دیگر افراد صحبت میکند. ناهید به خاطر شباهت زیادی که به خالهاش دارد، در یک داستان عاشقانه و رازآلود درگیر خواهد شد.
ناهید در روستای ایتگین آدمهای بسیار عجیبی را ملاقات میکند و با رفتن به این روستای عجیب و غریب و اتفاقات بسیاری را پشت سر گذاشته و راز گم شدن خالهاش را پیدا میکند.
کتاب پاییز
کتاب «پاییز» نخستین رمان از مجموعهی «چهارگانهی فصلی» الی اسمیت میباشد که نخستین بار سال 2016 منتشر شد. این کتاب روایت قصه ای فراموشنشدنی درمورد پیری، زمان و عشق است. این کتاب مثل تمام آثار اسمیت همهچیز را از هنر پاپ گرفته تا برگزیت (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا) را در برمیگیرد.
روایت این کتاب درمورد دوستی بین الیزابت و مرد سالخوردهای به نام «دانیال گلاک» میباشد.نقطه ی آغازاین داستان با خوابیدن و خواب دیدن دانیل مسن در خانهی سالمندان است. الیزابت که در کودکی همسایهی دانیل بوده هرروز به دیدن دانیال میآید و از هاکسلی، شکسپیر و دیکنز برای او داستان هایی را میخواند. اسمیت در این داستان فضای سیاسی متلاطم بریتانیا پس از برگزیت را روایت کرده و درباره ی همهپرسی ماه ژوئن، که نشاندهندهی جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا بود، مینویسد.
بازگشت به عقب در این داستان، لحظهای را که دانیل و الیزابت برای اولین بار همدیگر را در اواسط دهه 90 ملاقات میکنند، به ما نشان میدهد.
کتاب سیزدهمین قصه
کتاب «سیزدهمین قصه» نوشته ی داین سترفیلد اولین بار سال 2006 منتشر شد. این کتاب در پاییز تنظیم گشته و با آرامش خاص پاییزی ترکیب شده است و مطالعه ی آن با یک فنجان چای یا قهوه در یک محیط گرم و راحت بسیار دلپذیر خواهد شد.
این رمان قصه ی «مارگارت لیا» را به تصویر میکشد که شغل وی داستاننویسی است. مارگارت طبقه ی بالای کتابفروشی پدرش در یورکشایر را برای زندگی انتخاب کرده و کتابها را به ملاقات با مردم ترجیح میدهد. قصه از آنجا آغاز میشود که مارگارت نامهای از خانم «ویدا وینتر»، رماننویس معروف زمان خود دریافت میکند که از مارگارت تقاضا میکند زندگینامهاش را بنویسد.
هیچ فردی کاملا درمورد شرح زندگی خانم وینتر اطلاع ندارد. روزنامهنگارها در طول سالها سوالات بسیاری از او پرسیدهاند و او هر بار پاسخ های نامفهومی به آنها داده است. خانم وینتر بیشتر به دلیل مجموعه داستان کوتاهش به نام «سیزده داستان تغییر و ناامیدی» شناخته میشود اما کتاب فقط دوازده داستان دارد و هیچ داستان سیزدهی وجود ندارد. سالهاست که طرفداران او این آرزو را دارند که رمز و راز داستان گمشده را کشف کنند.
چرا او میخواهد که به این زندگی نامهنویس کمتر شناختهشده داستانش را بگوید؟ آیا او درنهایت حقیقت را در مورد خودش میگوید؟ آیا او داستان سیزدهم خود را فاش میکند؟مطالعه ی این کتاب را از دست ندهید.