نکاتی برای خرید آباژور و لوستر منزل
این روزھا فروشگاه ھا مملو از خریدارانی ھستند که با ذوق و شوق ھمراه با اضطراب لوازم و وسائل مورد نیاز برای خانه شان را انتخاب و خرید می کنند.اشتیاق برای داشتن لوازمی که مدت ھاست برای تھیه آنھا نقشه کشیده وبالاخره تصمیم گیری کرده اند و اضطراب بدان جھت که آیا لوازم انتخابی برای محیط خانه مناسب بوده و یا اساساً جلوه موجود در فروشگاه را خواھد داشت یا خیر؟۳۳;
لازم به ذکر است برای آنکه از میزان این گونه اضطراب ھا در خرید کاسته شده و نتیجه نھایی زودتر حاصل شود، در انتخاب ھر وسیله رعایت نکاتی مورد نیاز است. در ھمین راستا اگر شما نیز قصد دارید لوستری مناسب برای فضای مورد نظرتان در خانه تھیه کنید ابتدا پیش از ھر کار موارد زیر را مورد توجه قرار دھید:
1. وسعت فضا:
از آنجایی که ھر فضایی میزان مشخصی از نور را نیاز دارد، آویختن لوسترھای با شاخه ھای متعدد و در نتیجه مپ ھای زیادتر از آن مقدار مورد نیاز نه تنھا غیرضروری بلکه مازاد است بنابراین مجبور خواھید بود مپ برخی از شاخه ھا را خاموش کنید.
2. مساحت سقف:
در یک معماری معمولی وسعت سقف و کف یک فضا یکسان است ولی از آنجایی که این روزھا کاربرد سقف ھای کاذب در حاشیه سقف اصلی بسیار رایج شده است، در واقع مقداری از مساحت اصلی کاسته شده و در نتیجه ھنگام خرید لوستر می بایست ھمان میزان باقی مانده را به عنوان اندازه موجود ملاک قرار دھید.
3. نورپردازی ثانویه:
اغلب فضاھا علاوه بر لوستر دارای منابع نورزای دیگری ھمچون آباژور، چراغ ھای دیوارکوب و در معماری امروزی ھالوژن ھای واقع در سقف ھای کاذب یا اصلی ھستند که آنھا نیز نقش نورپردازی محیط را برعھده دارند لذا در چنین شرایطی پیش از ھرگونه اقدام جھت انتخاب لوستر و احیاناً دیوارکوب ھای آن بقیه منابع نورزای موجود و یا حتی امکان کاربرد منابع نورزای دیگر را در نظر بگیرید. لازم به ذکر است ھرچه در فضا از منابع نورزای متعددی استفاده شود، ھم زیباتر خواھد بود و ھم کاربردھای گوناگونی را می توان از آن فضا دریافت کرد به شرط آنکه انتخابی مناسب و صحیح انجام پذیرد.
نکته 1 (در خانه ھایی که بر روی سقف ھای کاذب حاشیه و حتی بر روی سقف کاذب میان سقف اصلی، چراغ ھای ھالوژن و یا مانند آن تعبیه شده است، لوستر تنھا جنبه زیبایی داشته و بیش از میزان نوردھی به موارد ظاھری آن از جمله ابعاد، مدل، فرم و غیره نیز توجه کنید.)
نکته 2 (امروزه ساخت فرم ھا و شکل ھای ھندسی در قالب سقف کاذب در میان سقف اصلی به ھمراه تعداد زیادی چراغ ھای ھالوژن بر روی آنھا بسیار رایج شده است. غافل از آنکه این قبیل سقف ھا ھم باعث شلوغ شدن فضا شده و ھم ارتفاع ظاھری سقف اصلی را کاھش می دھد. حال در نظر بگیرید اگر در میان این سفینه ھای گچی لوستری با ابعاد بزرگ و چندشاخه نیز آویخته شود، چه نتیجه ای حاصل خواھد شد. برای چنین موقعیتی لوسترھای ظریف سقفی بھترین انتخاب محسوب می شوند.)
4 . ارتفاع سقف:
ارتفاع سقف یکی از تعیین کننده ترین عوامل در انتخاب لوستر است. ھنگامی که سقف محیط مورد نظر شما از حد معمول (2/85 الی 3 متر) خیلی کوتاه تر باشد (حدود 2/50 )شما نمی توانید از لوسترھای آویز به خصوص از نوع آویز کریستال دار استفاده کنید زیرا امکان برخورد سر افراد با آن به ھنگام رفت و آمد وجود مگر آنکه محل آویختن لوستر به گونه ای باشد که یا در بالای میز پذیرایی و یا ناھارخوری قرار گیرد ولی به طور کلی در شرایط عادی برای سقف ھای کوتاه بھترین انتخاب لوسترھای به اصطلاح سقفی است.
5. ابعاد لوستر:
علاوه بر موضوع نورپردازی، تعداد شاخه ھا و میزان وات مپ ھای مورد استفاده در لوستر، حفظ تناسب ابعاد آن با فضا نیز از جمله ضروریات است بنابراین برای فضای کم وسعت، لوستری انتخاب نکنید که اگر چه کم شاخه است ولی از ابعاد بزرگی برخوردار باشد زیرا فضایی نازیبا را ایجاد می کند.
6. نحوه نورپردازی:
نورپردازی توسط لوستر به طور کلی چه آویز و چه سقفی با توجه به طرز قرارگرفتن شاخه ھا و در نتیجه مپ، به سه فرم اصلی سربا، سر پایین و خوابیده تقسیم می شوند. در مدل سربا، نور به طرف با انتشار یافته و در نتیجه سقف ھم روشن می شود ولی در مدل سر پایین از آنجا که شاخه ھا و در نتیجه لامپ ھا، به سمت پایین قرار دارند نور حاصل در بخش پایانی اتاق بیشتر بوده و سقف تاریک تر خواھد بود و در مدل سوم شاخه ھا به موازات سقف و به صورت خوابیده بوده و معمولا این فرم در قالب لوسترھای غیرآویز و به اصطلاح سقفی وجود دارند. نورپردازی در این نوع لوستر ابتدا به طرفین یعنی دیوارھا صورت می گیرد.
نکته: علاوه بر مدل ھای یاد شده در فوق، حباب دار بودن و یا نبودن نیز در نور حاصل از ھریک از مدل ھا تاثیرگذار است.
7 .سبک و مدل لوستر:
ھمچنان که به ھنگام انتخاب لوازم دکوراسیونی ھماھنگی آنھا به لحاظ مدل و سبک را در نظر می گیرید در تھیه لوستر نیز این مھم را مورد توجه قرار دھید به عنوان مثال در یک فضای کاملا مدرن، آویختن لوستری با آویزھای کریستالی کاری ناصحیح بوده و به لحاظ دکوراسیونی محیطی ناھماھنگ را سبب می شود.
آباژور
آباژورھا یکی از زیباترین و در عین حال تاثیرگذارترین عناصر دکوربندی در ھر منزل یا حتی دفتر کاری می توانند باشند. انواع بسیار متنوع و کوچک و بزرگی از آباژورھا در بازار وجود دارند. نکته مھم آن است که از آنھا به بھترین نحو و در مناسبت ترین نقطه منزل و دفتر کاری استفاده شود. این یک استفاده سلیقه ای است اما به یاد داشته باشید خوب است آباژور را برای گوشه ھای دور از نور مستقیم آفتاب استفاده کنید.
اخیراً آباژورھایی وارد بازار شده اند که با استفاده از کاغذھای مخصوص ساخته شده و به خاطر جنس خاص خود، نور را به خوبی در محیط اطراف منتشر می کنند. سبک بودن، مزیت دیگر آنھاست.
سعی کنید رنگ آباژوری که انتخاب می کنید، ھمخوانی خوبی با لوازم و اشیای بزرگ اتاق داشته باشد. به یاد داشته باشید اگر سقف اتاق مورد نظر شما کوتاه است از آباژور بلند استفاده نکنید. با استفاده از آباژور کوتاه این امکان را برای نور فراھم کنید که در محیط اطراف و ھمچنین سقف منتشر شود. با این کار توجه چشم را نیز به سقف و نور متمرکز تابیده شده روی آن جلب نمی کنید. برای اتاق خواب کودکان از آباژورھایی استفاده کنید که طرح ھای فانتزی و کودکانه داشته باشند و بالطبع برای اتاق نشیمن و پذیرایی از آباژورھای با طرح ساده استفاده کنید. سعی کنید تا شعاع حداقل نیم متری آباژور، شئ بزرگ دیگری قرار ندھید تا آباژور جلوه خود را از دست ندھد.
نکته آخر این است که خوب است میزی که برای آباژور در نظر می گیرید، سطح رویی براق و منعکس کننده نور نداشته باشد تا نور با سطح انتشار یکنواخت در محیط منتشر شود.
منبع>> روزنامه تهران امروز