چگونه کمتر شیرینی بخوریم؟
مغز انسان جوری برنامه ریزی شده که تمایل زیادی به مزە ی شــیرین دارد. مطالعات تحقیقاتی هم نشان داده اند اعتیاد به شیرینی هم مانند اعتیادهای دارویی میتواند یک معضل جدی باشد. یک فرد، هرچه بیشتر به قند و شیرینی دسترسی داشته باشد، تمایل او به این مزه بیشتر میشود.
مطالع های که در سال 2013انجام شد،نشــان داد اعتیاد به شــیرینی میتواند شکلی مشــابه اعتیاد دارویی داشته باشــد: اعتیاد، ترک اعتیاد و برگشت مجدد. غلبه بر اعتیاد و تمایل زیاد به قند و شیرینی کار غیرممکنی نیست؛ اما نیاز به پشتکار و تلاش پیگیر دارد.
گام اول: در خانه قند و شیرینی نگهداری نکنید
اینکــه در خانه به شــیرینی دسترسی داشــته باشید، اما بخواهیــد قــدرت اراده تان را محــک بزنید و ســراغش نروید، راه مفیدی نیست. اگر شیرینی جلوی چشمهایتان باشــد و همزمان ســعی در مقاومت داشــته باشید، فقط باعث میشود بیشتر و بیشتر به آن فکر کنید؛ پس ســعی نکنید مقاومتتان را در برابر این وسوسه محک بزنید.یک راه ســاده بــرای غلبه بر اعتیاد به شیرینی از فروشگاه شروع میشود! خوراکیهای شــیرین نخرید و آنها را به خانه نبرید؛ حتی اگر ســایر اعضای خانــواده هــم ادعا بــه این میکنند کــه واقعا به این خوراکیها نیاز دارند، بازهم نخرید! دور از چشم نگهداشتن شیرینی ها میتواند یک گام اساســی برای ایــن تصمیم باشــد. اگر این خوراکیها را نبینید، به مروور زمان فراموش خواهید کرد که دلتان برایش تنگ شده است.
گام دوم: وقتی میل به خوردن شیرینی دارید، میوه بخورید
ترک اعتیاد به شیرینی به این معنی نیســت که شما هرگز نباید هیچ چیز شــیرینی بخورید. غذاهای طبیعی شیرینی هســتند که میتوانند در این برنامۀ غذاییتــان بگنجند. میوه ها به طور طبیعی شیرین هســتند؛ اما بر خلاف بیشتر شیرینی های مصنوعی که هیچ ارزش غذایی ندارند، فیبر، انواع ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان نیز دارند. تغذیۀ سرشــار از میوه ها و ســبزی ها میتواند به کاهش ریسک بیماریهای قلبی و سکتۀ مغزی، کمک و از شما در برابر انواع خاصی از سرطانها محافظت کند.
چگونه بــر اعتیاد به شــیرینی غلبه کنید؟ خــوردن میوه به جای سایر شیرینی ها، برای سلامتی مفید است و مصرف کالریتان را هم کاهش میدهد. یادتان باشــد اثر آبمیوه بر بدن با فواید میوۀ کامل متفاوت اســت؛ بنابراین بهتر است خودِ میوه را به آبمیوه ترجیح دهیــد؛ البته در مصرف میوه زیاده روی نکنید و میوه هایی را که قند کمی دارند، استفاده کنید؛ چراکــه قند فروکتوز موجود در میوهها بســیار مضر است.
گام سوم: از شیرین کننده های مصنوعی اجتناب کنید
شیرین کننده های مصنوعی در بسیاری از رژیم های غذایی یا خوراکی های کم کالری موجود هستند. اگر میل به شیرینی دارید، اما نمیخواهید قند یــا کالری اضافی دریافت کنید، شاید به نظرتان بیاید که این خوراکی های کمکالری انتخاب خوبی هســتند؛ اما یک ســری مطالعات همه گیرشناسی نشــان داده اند بین مصرف شــیرین کننده های مصنوعی و اضافه وزن، ارتباط وجود دارد. شیرین کننده های مصنوعی، به شدت شیرین هستند، بسیار بیشتر از قند واقعی؛ پس جایگزین کردن قند واقعی با شــیرین کننده های مصنوعی، شیوۀ خوبی برای ترک اعتیاد به شیرینی نیست.
گام چهارم: شکلات تلخ بخورید
کاکائو، منبع غنی آنتی اکسیدانها و مواد معدنی است و در میان انواع شکلات ها، شکلات تلخ، بالاترین درصد کاکائو را دارد. ترکیبات مشتق شده از کاکائو که در شکلات تلخ وجود دارد میتواند به افزایش کلسترول خوب و بهبود جریان خون کمک کند. خوردن کمی شکلات تلخ در بیشتر روزهای هفته، به جای سایر شیرینی ها به شما کمک میکند از فواید بینظیر کاکائو بهره مند شوید؛ بدون اینکه مصرف کالریتان را افزایش دهید.
تحقیقات دانشــگاه کپنهاک هم نشــان داده شکلات تلخ میتواند میل به سایر اسنکها را هم کاهش دهد. در مصرف شکلات تلخ، اعتدال را رعایت کنید. خوردن یکبار شکلات کامل در یک وعده، توصیه نمیشــود؛ حدود 30 تا 40 گرم کافی است.
گام پنجم: مصرف منیزیمتان را بالا ببرید
در آمریکای شمالی، تمایل زیادی به شکلات وجود دارد و خیلی ها عقیــده دارند میل به شکلات میتواند علامت کمبــود منیزیم باشد. ازآنجاییکه کاکائو، منبعی از منیزیم محسوب میشود، اینطور استنباط میشود که اشــتهای زیاد به شکلات ممکن است نشان دهندۀ پایین بودن سطح منیزیم در افراد باشد؛ اما بازهم به مطالعات بیشتری نیاز است تا دربارۀ این ارتباط به نتایج دقیقتری دست پیدا کنیم. منیزیم در تعدیل میزان قند خون نقش دارد. کمبود منیزیم همچنین میتواند ریسک ابتلا به دیابت نوع دوم و بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش دهد؛ بنابراین، مصرف منیزیم کافی، برای سلامت اهمیت زیادی دارد. غذاهای سرشــار از منیزیم شامل برنج قهوه ای، ماهی، اسفناج، بادام شیرین و بادام زمینی است.
گام ششم: تعادل قند خونتان را حفظ کنید
اگر عادت کرده باشــید زیــاد قند مصرف کنید، پس میــزان قند خونتــان در طول روز نوســانات زیادی دارد. وقتی میزان قند خون، بر اثر مصرف قند زیــاد، بالامیرود، مقادیر بسیار زیادی انسولین تولید میشود. این مقدار زیاد انســولین میتواند انباشــت چربــی را افزایش دهد و خیلی زود، ســطح قند خون را به پایین تر از حد نرمال برساند. وقتی چنیــن اتفاقی روی میدهــد، به مغز سیگنالی فرستاده میشــود که وقت دوباره شیرینی خوردن است؛ همچنین میتواند شما را به ســمت خوردن چیزی بسیار شیرین تر ســوق دهد تا مقدار گلوکز خونتان دوباره بالا برود. برای اینکــه به حفظ تعادل در قند خون کمک کنید، ترکیبی از فیبر، پروتئین و چربیهای دوســتدار قلب میــل کنید. از خوردن غذاهایی که قند سادۀ فراوان دارند، مانند نان سفید و نوشابه های شیرین، اجتناب و ســعی کنید پیش از آنکه خیلی گرســنه شوید چیزی میل کنید.