خواص خیار و گوجه
فکرش را بکنید اگر خیار نبود سالاد شیرازى هم نبود و اگر سالاد شیرازى نبود لوبیا پلو و کلى از غذاهاى خوش مزه دیگر هم صفایی نداشتند.اصلا بعد از گوجه فرنگى، کلم و پیاز، خیار یکى از اصلى ترین سبزیجاتى است که در سرتاسر جهان کشت مى شود.
خیار و خواص ضدالتهابى و آنتى اکسیدانى آن:
خیار حاوى آنتى اکســیدان هاى زیادى از جمله ویتامین C ،بتاکاروتن، منگنز و کلى آنتى اکسیدان دیگر مانند کرستین، اپى ژنین، لوتئولین و غیره مى باشد. این آنتى اکسیدان ها قاتل رادیکال هاى آزاد شوم بوده و هم چنین ضدالتهاب هستند.خیار و خواص ضدسرطانى پژوهش هاى صورتگرفته درخصوص خواص ضدسرطانى خیار هنوز در مراحل اولیه قرار دارد اما با این حال بهتر است بدانید که محققان ابراز امیدوارى کرده اند بتوانند از ترکیبات موجود در خیار به نام «کوکوربیتاسین ها» داروهاى ضدسرطانى بسازند. محققان معتقدند که این ترکیبات مى توانند جلوى ظهور و رشد سلول هاى ســرطانى را بگیرند. از این گذشته این میوه سبزى حاوى مواد مغذى ضدســرطان دیگرى به نــام لیگنان ها هم مى باشد. اگر مى خواهید سرطان سینه، سرطان رحم، سرطان تخمدان و سرطان پروســتات از شما دور باشد خیار بیش ترى میل کنید.
خیار و تاثیر آن روى پوست و مو:
خیار سرشار از آب است و مصرف آن براى شفافیت پوستتان موثر است. اگر پوست خیار را دوست ندارید آن را دور نریزید و بدانید که پوست آن براى تسکین خارش پوست و آفتاب سوختگى مفید است. اگر مى بینید که چشم هایتان پف کرده، زیر چشم هایتان گود رفته یا سیاه شده است خیار را دریابید چون خواص ضدالتهابى آن براى رفع این قبیل مشکلات کارساز است. سیلسیوم و گوگرد موجود در خیار به رشد ســریع تر موها کمک مى کند. براى این که بیش تر از خواص این سبزى بهره مند شوید آب آن را با آب هویج یا آب اسفناج مخلوط کنید.
خیار براى مقابله با بوى بد دهان و مراقبت از دندان ها:
یک حلقه خیــار را به ســقف دهانتان چسبانده و به مدت سى ثانیه با زبانتان نگه دارید. ترکیبات فیتوشیمیک موجود در این سبزى باکترى هاى دهان را که باعث بوى بدن مى شوند خنثى مى کند. آب خیار هم براى افرادى که از مشکلات مربوط به لثه و دندان ها رنج مى برند مفید اســت. خیار منبع فوق العاده فیبرهاى غذایى است که این فیبرها هم براى حفظ سلامت دهان و دندان موثر است.
خیار براى لاغرى و هضم غذا:
خیار کم کالرى و در عین حال سرشار از آب است. براى همین هم براى افرادى که قصد لاغرى دارند بسیار مفید است. میزان بــالاى آب و فیبرهــاى غذایى موجود در خیار باعث مى شود که بدنتان از شر سموم موجود در سیستم گوارشى خلاص شــود و هضم غذا هم با راحتى بیش ترى صورت بگیرد. اگر دچار یبوست هستید توصیه مى کنیم که هر روز خیار میل کنید. به خاطر این که مصرف منظم خیار یک درمان طبیعى براى یبوست محسوب مى شود.
آب خیار بــراى درمان دیابت، کاهش کلســترول و کنترل فشارخون:
آب خیار حــاوى هورمونى اســت که سلول هاى پانکراس براى تولید انسولین به آن نیاز دارند. انسولین نیز براى بیماران دیابتى مفید است. محققان به این نتیجه رسیدند که یکى از ترکیبات خیار به نام اســترول مى تواند به کاهش کلسترول بالا کمک کند. از این گذشته این سبزى حاوى میزان زیادى پتاسیم، منیزیم و فیبرها است. حتما می دانید که فیبر های غذایى براى تنظیم فشارخون بالا بسیار مفید است.خیار براى ســلامت مفاصل و بهبود نقرس خیار یکى از منابع سیلیس است که براى سلامت مفاصل بسیار مفید است. از این گذشته خیار سرشار از ویتامین هاى ،AB1 ،B 6 ،C و ویتامین D ،اسیدفولیک، کلسیم، منیزیم و پتاسیم مى باشد. ترکیب آب خیار با آب هویج براى تسکین نقرس و دردهاى آرتریتى مفید است به خاطر این که میزان اسید اوریک را کاهش مى دهد.
خیار براى حفظ سلامت ناخن ها:
اگر ناخن هاى دســت و پاهایتان زود مى شکنند باید بدانید که میزان بالاى سیلیس موجود در خیار مانع از سستى و شکنندگى ناخن ها مى شود.خیار و خواص ادرارآورى آنخیار حاوى حدود 90درصد آب است و براى همین هم مانند یک دیورتیک طبیعى عمل مى کند یعنى این که ادرارآور است. براى همین هم از طریق ادرار ضایعات بدن را دفع مى کند. مصرف منظم خیار براى دفع سنگ کلیه نیز مفید است.
توجه توجه: یکى از نقاط منفى خیار ســموم و آفت کش هاى موجود در آن است. متاسفانه این ترکیبات شیمیایى تاثیر بدى روى سلامت دارد.موم موجود در پوست خیار دومین مشکل این سبزى است. موقع پخش و توزیع این میوه براى جلوگیرى از ضرب دیدگى به آن موم زده مى شود. این موم ها باید عارى از ترکیبات شیمیایى باشد و فقط در کشت مواد غذایى ارگانیک این مساله رعایت میشود.ماسک خیار براى سلامت پوست اگر پوستى شاداب مىخواهید، خیار راهحل شماست. چون خیار و پوست سطح یک سانى از هیدروژن را تقسیم مى کنند، پوشش کل نواحى تحت درمان براى خیار راحتتر است و به این ترتیب پوست شما نرم و لطیف تر از هر زمانى مىشود و به آرامش میرسید.
گوجه فرنگى از جمله سبزیجات پرخاصیت است که اگرچه به صورت پخته و رب (در غذا) زیاد مورد استفاده قرار مى گیرد ولى مصرف آن به صورت خام و در سالاد خیار و گوجه شیرازى بسیار مفیدتر است.گوجــه فرنگى سرشــار از ویتامین هــاى C و A ، اسیدفولیک یا بتا کاروتن و مقدار کمى ویتامین هاى گــروه B شــامل B1 ،B2 ،B3 ،B5 و هم چنین داراى مواد معدنى مختلف شــامل کلسیم، فسفر، پتاسیم، فیبر، ســدیم، گوگرد، کمى آهن، مس و روى نیز هست.
خواص درمانى گوجه فرنگی:
گوجه فرنگى اشــتهاآور، برطرف کننــده ضعف و خستگى، تقویت کننده سلسله اعصاب و هم چنین قلب و دستگاه گردش خون است. متخصصان همواره مصرف آن را به بیماران مبتلا به دردهاى مفاصل و هم چنین رماتیسم و نقرس توصیه مى کنند. در ضمن گوجه فرنگى براى رفع مسمومیت هاى مزمن، بالا بودن اوره و چربى خون، درمان یبوست، دفع رسوبات ادرارى و صفراوى نیز مفید شناخته شده است. در ضمن با توجه به این که گوجه فرنگى حاوى ویتامین A است، خوردن آن در تقویت بینایى، سلامت پوست و مخاط ها بسیار موثر است.
گوجه فرنگى دشمن سرطان:
گوجه فرنگى نیز مانند هر میوه و سبزى دیگرى باید رسیده باشد و ظاهرى بدون لک و سالم داشته باشد و براى نگه دارى کوتاه مدت آن حتى تا 15 الى 20 روز نیز یخچال بهترین مکان است ولى براى زمان بیش تر از آن مى توان روش فریز کردن را انتخاب کرد. اگرچه در سال هاى اخیر گوجه فرنگى در تمام فصول سال یافت مى شود ولى به لحاظ طعم و رنگ با انواع تابستانه آن متفاوت است. بنابراین براى استفاده از طعم گوجه فرنگى هاى تابســتانه در پخت و پز زمستانى، شما مى توانید آن ها را ابتدا به صــورت ریز خرد کرده یا رنده کنید، ســپس بدون روغن در تابه اى ریخته و روى اجاق گاز بپزید. پس از آن که آب آن بخار شد و گوشت رنده شده آن غلظت نسبى پیدا کرد، آن را در یک ظرف یا کیسه فریزر بسته بندى کرده و در فریز نگه داری کنید