آموزش پخت چند نوع باقلوا
برای آموزش انواع باقلواها همراه پین وین باشید.
مواد لازم:
زرده ی تخم مرغ 2عدد
شیر یک استکان
روغن آب کرده 2قاشق سوپ خوری
بکینگ پودر نصف قاشق سوپ خوری
آرد به مقداری که خمیر به دست نچسبد
روغن اضافی برای میان و روی باقلوا150گرم
بادام یا پسته ی پودر شده500گرم
پودر قند 250گرم
هل کوبیده 1 قاشق ای خوری
شکر 500گرم، آب یک و نیم پیمانه،گلاب یک استکان
شیر،بکینگ پودر،روغن و زرده ی تخم مرغ را مخلوط کرده،آرد را کم کم به آن اضافه می کنیم و به هم میزنیم و مالش می دهیم تا زمانی که خمیر حاصله به دست آید.
قسمتی از خمیر را روی میز با وردنه باز می کنیم تا به صورت یک ورقه لواش نازک دربیاید،ته دیس لبه کوتاه مخصوص فر را کمی چرب کرده و لواش را به دور وردنه پیچیده و در دیس پهن می کنیم به طوری که لبه ی خمیر 23 سانتی متر از لبه ی ظرف بیشتر باشد.
این خمیر را می توانید 2 یا 3 لایه پهن کنید،البته مابین آن ها باید چرب شود.روی خمیر مایه ی وسط باقلوا را ریخته و پهن می کنیم و با پشت قاشق روی مواد فشار می آوریم و روی این مواد 4 قاشق سوپ خوری روغن آب شده می ریزیم.یک لایه ی خمیر دیگر روی مواد پهن کرده،اضافه ی آن را می بریم و لبه های خمیر را به خمیر ته دیس وصل می کنیم. در صورت تمایل می توان به جای پودر بادام از پودر پسته و گردو هم مایه ی وسط باقلوا را تهیه کرد و بعد از لایه ی بادامی با یک لایه ی دیگر مایه ی پسته ای یا گردئوویی باقلوای چند رنگ تهیه کرد.
با یک کادر تیز باقلوا را به صورت لوزی برش داده و بقیه ی روغن را روی آن می ریزیم و دیس باقلوا را برای مدت یک رلع در طبقه ی اول فر با حرارت 300 درجه ی فارنهایت قرار می دهیم.
بعد از ان برای مدت 15دقیقه دیس باقلوا را در طبقه ی بالای فر می گذاریم تا روی آن طلایی شود،سپس آن را بیرون آورده و می گذاریم تا کمی خنک شود بعد از آن در سه مرحله ی یک ساعته شربت را روی باقلوا بریزید و کمی خلال پسته روی باقلوا بپاشید.باقلوا را دوباره به صورت لوزی برش داده و یکی یکی از دیس بیرون آورده و در ظرف مورد نظر می چینیم و روی آن را با محافظ غذا می بندیم.
بادام ها را داخل آب جوش به مدت یک ساعت خیس کرده و در این زمان پوست آن ها به راحتی با دست کنده می شود،سپس بادام های پوست کنده را همراه با قند در آسیاب خانگی می ساییم تا پودر بادام یک دست و یک نواخت شود.
2. باقلوای پسته و بادام:
پسته:250گرم
بادام:250گرم
خاک قند:250گرم
هل:1قاشق سوپ خوری
زرده ی تخم مرغ:2عدد
شیر هموژنیزه :1فنجان
روغن:2قاشق سوپ خوری
آرد سفید: 175 گرم
بکینگ پودر: نصف قاشق مربا خوری
آب: 1و نیم فنجان
شکر:500گرم
گلاب: نصف فنجان
بادام ها و پسته ها را پوست بگیرید و خوب چرخ کنید.
شیر،بکینگ پودر،روغن و زرده ی تخم مرغ را مخلوط می کنیم و آرد می ریزیم و مرتب به هم می زنیم تا مایه خمیر شده به دست نچسبد و زیاد هم سفت نشود،بعد خمیر را خوب مالش می دهیم و می گذاریم دو سه ساعت در کیسه نایلون بماند سپس مایه بادام ،پسته،قند و هل کوبیده را مخلوط می کنیم،آن گاه روی میز کمی آرد می پاشیم در صورت تهیه در جعبه از خمیر گلوله ای به اندازه ی یک گردو بر می داریم رو میز را کمی آرد می پاشیم و خمیر را با نورد نازک تا حدی که ممکن است باز می کنیم و دقت می کنیم به آن فرم جعبه را بدهیم با برس مخصوص آرد روی لواش را پاک می نماییم و جعبه را روی لواش قرار می دهیم ،لواش را به حدی که تقریبا اطرافش نیم سانت از جعبه بزرگ تر شود می بریم و این لواش را در جعبه قرار می دهیم و به همین طریق داخل جعبه را می توان 2تا 3 ورقه لواش انداخت.
سپس جعبه را با مایه بادام ،پسته و قند اماده شده پر می کنیم و با پشت قاشق مایه را فشار می دهیم تا کاملا سفت و صاف شود ،کمی گلاب با دست روی بادام ،پسته و قند می پاشیم و دو تا چهار ورق لوش به طریق فوق روی جعبه می اندازیم و باقلوا را با کارد به صورت چهار گوش یا لوزی می بریم ،سس 150 گرم روغن آب گرده جرم گرفته را داغ می کنیم و به تناسب روی جعبه قرار می دهیم و جعبه ها را داخل سینی فر می چینیم و سینی را روی پنجره اول فر به طرف پایین با حرارت 300 درجه می گذاریم تا یک ربع الی 20 دقیقه بماند،بعد سینی را روی پنجره آخر فر به طرف بالا می گذاریم تا یک ربع بماند و روی باقلوا کمی طلایی رنگ شود و روی جعبه ها را با به تناسب از شربت آماده شده می ریزیم.
شکر را با یک و نیم فنجان آب مخلوط می کنیم و روی شعله می گذاریم تا جوش بیاید و کمی غلیظ شود،گلاب را می ریزیم و چند جوش که زد شربت را از صافی رد می کنیم،
باقلوای شیر:
آرد 500 گرم
نمک 1 قاشق سوپ خوری
آب 1 پیمانه
تخم مرغ 4عدد
آبلیموی تازه 1 قاشق سوپ خوری
آرد ذرت حدود 400 گرم
کره 250 گرم برای مالیدن روی خمیر باقلوا
بادام پرک شده 300گرم
شیر2پیمانه
شکر600گرم
پسته برای تزیین
آرد را روی میز الک کنید و در مرکز آن یک گودی ایجاد کنید ،نمک و یک پیمانه آب را همراه تخم مرغ ها و آبلیموی تازه به آرد اضافه کنید ،تمام مواد را مخلوط کنید تا خمیر صاف،نرم و یک دست درست شود.سپس خمیر باقلوا را به شکل توپ درآورید و رویش را با دستمال بپوشانید تا ده دقیقه استراحت کند.
خمیر باقلوا را لوله کرده و به 8 قسمت مساوی تقسیم کنید،هرکدام از قسمت ها را جداگانه ورز دهید و روی میز را کاملا با ارد ذرت بپوشانید و هر کدام از قسمت های خمیر را به قطر 20 سانتی متر باز کنید.خمیر ها کاملا به آرد ذرت آغشته کنید و دوباره با یک دستمال برای 5 دقیقه آن را بپوشانید.
در این مرحله خمیر ها را 4تا 4 تا روی هم قرار دهید و با وردنه باز کنید سپس هر کدام را جداگانه ورز دهید تا به صورت یک لواش کاملا نازک در آید.یک سینی را با کره ی آب شده چرب کنید.
یک لایه از خمیر را کف سینی پهن کنید و روی خمیر را کاملا کره بمالید،سه لایه ی دیگر خمیر را روی آن قرار دهید و لا به لای هر ردیف را کره بمالید سپس روی لایه ی چهارم را کره مالیده و بادام پرک شده را روی آن بپاشید.
چهار لایه ی دیگر خمیر را به همین ترتیب روی بادام پرک شده قرار دهید و روی هر لایه نیز کره بمالید ،بعد از قرار دادن آخرین لایه خمیر باقلوا را به صورت مربع مربع برش بزنید و باقی مانده ی کره ی آب شده را روی خمیر باقلوا بریزید.
سینی خمیر ها را 40دقیقه داخل فر با دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا بپزد.شیر و شکر را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و شکر کاملا حل شود و روی باقلواهای آماده شده بریزید و پسته را روی آن ها بپاشید.