زندگی نامه ی شهدای قزوین
برشی از زندگی نامه و شهادت دو شهید بزرگوار ،شهید عباس بابایی و شهید محمد علی رجایی که افتخار شهر قزوین هستند.این دو شهید بزرگوار و والا مقام پرچم داران دفاع از عزت و ارزش های اسلام می باشند. در ادامه بازندگی نامه شهید سرلشگر عباس بابایی و ئشهید محمد علی رجایی آشنا خواهید شد.
زندگی نامه شهید عباس بابایی :
در سال 1329 در شهر قزوین دیده به جهان گشود. دوره ی تحصیلی ابتدایی را در دبستان دهخدا در قزوین و دوره ی متوسطه رادر دبیرستان نظام وفای قزوین گذراند.در سال 1348،در حالی که در رشته ی پزشکی پذیرفته شده بود داوطلب تحصیل در دانشکده ی خلبانی نیروی هوایی شد.
پس از گذراندن دوره ی آموزش مقدماتی خلبانی هواپیمای شکاری را با موفقیت به پایان رساند و پس از بازگشت به ایران ، در سال 1351 با درجه ی ستوان دوم در پایگاه هوایی دزفول مشغول به خدمت شد. همزمان با هواپیماهای پیشرفته ی اف 14 به نیروی هوایی شهید بابایی در دهم آبان ماه سال 1355 برای پرواز با این هواپیما انتخاب شد و به پایگاه هوایی اصفهان انتقال یافت.
پس از پیروزی شکوه مند انقلاب اسلامی وی گذشته از انجام وظیفه ی روزانه ،به عنوان سرپرست انجمن اسلامی پایگاه هوایی اصفهان به پاسداری از دستاوردهای انقلاب پرداخت. شهید عباس بابای در هفتم مرداد سال 1360 از درجه ی سروانی به سرهنگ دومی ارتقا پیدا کرد و به فرماندهی پایگاه هشتم اصفهان برگزیده شد.
وی در نهم آذر ماه سال 1362 ،ضمن ترفیع به درجه ی سرهنگ تمامی، به سمت معاونت عملیات فرماندهی نیروی هوای منصوب گردید و به ستاد فرماندهی در تهران عزیمت کرد،سرانجام در تاریخ هشتم اردیبهشت ماه سال 1366 به درجه ی سرتیپی مفتخر شد و در پانزدهم مرداد ماه همان سال، در حالی که به در خوات ها و خواهشمندی های پی در پی دوستان و نزدیکانش مبتنی بر شرکت در مراسم حج آن سال پاسخ رد داده بوئد ،برابر با روز عید قربان در حین عملیات برون مرزی به شهادت رسید.
شهید سرلشگر خلبان عباس بابایی در هنگام شهادت 37 سال داشت.ایشان با دختردایی خود ملیحه حکمت در تاریخ 4 شهریور 1354 ازدواج کرد ثمره ی این ازدواج یک فرزند دختر به نام سلما و دو فرزند پسر به نام های حسین و محمد می باشد. همسر شهید عباس بابایی در تاریخ 3خرداد 1395 به علت بیماری کبد در سن 57سالگی در گذشت.
آرامگاه شهید عباس بابایی واقع در شهر قزوین ، در جوار مبارک امام زاده حسین و نیز گلزار شهدای قزوین می باشد.
در شهر قزوین ،یک میدان به نام میدان " شهید بابایی" وجود دارد که در آن یک مجسمه از شهید عباس بابای به افتخار او ساخته شده است.
کتاب "پرواز تا بی نهایت" دارای سه فصل کودکی تا انقلاب،انقلاب تا رشادت، رشادت تا شهادت می باشد که به زندگانی،رشادت ها و محسنات اخلاقی شهید عباس بابایی اعم از تواضع،دین داری، بی ریایی و... از زبان همسر،مادر،نزدیکان و همکاران نظامی و غیرنظامی شهید عباس بابایی می پردازد.
از ویژگی های برجسته ی این کتاب میتوان به کوتاه و مختصر بودن روایت ها و تصاویر رنگی و چاپ وصیت نامه ی سرلشگر خلبان شهید عباس بابایی در پایان کتاب اشاره کرد.
در آذر ماه سال 1362شهید بابایی ،که تا آن زمان پست فرماندهی پایگاه اصفهان را دارا بودند،به سمت معاونت عملیات نیروی هوایی منصوب شدند و به همین خاطر به تهران انتقال یافتند. ایشان در زمان تصدی فرماندهی پایگاه،به کارگران کمک و مساعدت فراوان می کردند،هنگام خداحافظی به من که در آن زمان مسئولیت پشتیبانی پایگاه را به عهده داشتم،سفارش کردند که از وضع آن ها غافل نباشم و مبلغی را که به عنوان کمک به کارگران میدهم را یادداشت کنم که در فرصت مناسب به بنده بپردازند. از آن پس هروقت از تهران به بنده تلفن میکردند میگفتند:
به سروان کلاتی بگویید مشت علی نقی با شما کاردارد، مشت علی نقی نام یکی از کارگران کارگاه بود و ایشان هربار نام یکی از کارگران را می گفتند. این موضوع برای من معمایی شده بود تا اینکه در یکی از دیدارهایی که با ایشان داشتم موضوع را مطرح کردم و ایشان در جواب گفتند:
من می خواهم ببینم که اگر کارگران پایگاه هم با شما کار داشته باشند شما جوابشان را می دهید یا اینکه هر که درجه اش بالاتر باشد و پست مناسب تری داشته باشد شما جواب تلفن را میدهید. "خاطره از سرهنگ ولی الله کلاتی،از کتاب پرواز تا بی نهایت"
زندگی نامه شهید محمد علی رجایی:
شهید محمد علی رجایی در سال 1312 در قزوین متولد شد.پدر ایشان پیشه ور بود و در بازار قزوین در مغازه ی خرازی کسب اشتغال میکرد،شهید رجایی در سن چهار سالگی از نعمت داشتن پدر محروم شد.برادر ایشان که 10سال از وی بزرگتر بود نیز در بیرون از خانه برای تامین مخارج و هزینه های زندگی شان کار میکرد.
شهید محمد علی رجایی در سال 1327 به تهران مهاجرت کرد و در سال بعد یعنی 1328 وارد نیروی هوایی شد و در مدت 5 سال خدمت به نیروی هوایی دوره ی متوسطه را با تحصیل شبانه گذراند.
درسال 1335 به دانش سرای عالی وارد شد و دورهی لیسانس خود را در رشته ی ریاضی به پایان برد و به سمت دبیر ریاضی در وزارت فرهنگ استخدام گردید. شهید محمد علی رجایی در اردیبهشت ماه سال 1342 به علت فعالیت سیاسی علیه رژیم طاغوت دستگیر و 50 روز زندانی شد. پس از آزادی با شهید باهنر سازمان دهی مجدد هیئت موتلفه پرداخت و داوطلبانی را به جبهه ی فلسطین اعزام کرد. پس از بازگشت در سال 1353 دستگیر و دوسال در زندان های انفرادی رژیم پهلوی انواع شکنجه ها را تحمل کرد.
شهید محمد علی رجایی در سال 1358 مسئولیت وزارت آموزش و پرورش را به عهده گرفت و به دنبال تمایل مجلس در تاریخ 18مرداد ماه سال 1359 به عنوان اولین نخست وزیری جمهوری اسلامی ایران معرفی و با رای قاطع به نخست وزیری انتخاب شد و با عزل بنی صدر از جانب امام خمینی به عنوان رییس جمهور،جمهوری اسلامی ایران معرفی گردید و سرانجام در هشتم شهریور ماه سال 1360 در ساختمان نخست وزیری بر اثر بمب گذاری توسط ایادی دشمنان انقلاب به فیض رفیع شهادت نازل شد.مزار شهید رجایی در بهشت زهرای تهران واقع است.
شهید محمد علی رجایی ولایت فقیه را دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی می دانست و همه را به حمات از آن سفارش میکرد:
آنچه که ما فریاد می کینیم این است که رهبری در ایران صرفا باید به ولایت فقیه باشد ولو این که بسیاری از روشن فکران و بسیاری از کسانی که محتوای انقلاب اسلامی ما را در نیافته اند،این مطلب عظیم و این دستاورد مشترک انقلاب ما را در نیابند.