کتاب های مفید برای تربیت فرزند
با خواندن کتابهای مربوط به تربیت فرزند این نکته به ما یادآوری میشود که فرزند پروری چقدر پیچیده است و فرزندان ما بیشتر به حضور ما احتیاج دارند. بهجای سریع واکنش نشان دادن، بخشنده و مهربان باشید و بهتر گوش دهید. بیشتر کتابهای مربوط به فرزند پروری بر تربیت مثبت، ایجاد ارتباط، روابط مثبت بین والدین و فرزندان، درک مغز کودک درحال رشد و تربیت عالی متمرکز شده است
1. تربیت بدون فریاد
کتاب «تربیت بدون فریاد» اثر هال ادوارد رانکل اولین بار سال 2005 منتشر شد و اکرم اکرمی آن را به فارسی نوشته و تاکنون به یازده زبان زندهی دنیا ترجمه شده است.
هال ادوارد رانکل در ابتدای کتاب میگوید: «همانطور که خواهید دید این داستانها بازگوکننده مراحل گوناگون روابط والد و فرزند در طول زندگی است. هرچند ماجرای زندگی هر فرد متفاوت از دیگری است، اما مطمئنم هر یک از شما شباهتی بین زندگی خود و این داستانها خواهید یافت».
چیزی که واقعا همهی بچهها نیاز دارند، داشتن والدینی است که میتوانند در هر شرایطی خونسردی خود را حفظ کنند. این کتاب دربارهی یادگیری کنترل کردن واکنشهای احساسی و تمرکز بر رفتار خود، بیشتر از رفتار فرزندان است. بزرگترین دشمن کودکان تلویزیون، اینترنت، بازیهای کامپیوتری نیست بلکه واکنش عاطفی والدین است.
شما میتوانید انواع روابط آرام، محترمانه و محبتآمیز را با فرزندان خود ایجاد کنید و از این تعامل لذت ببرید. رانکل معتقد است که فرزندپروری دربارهی کودکان نیست بلکه مربوط به والدین است؛ والدینی که بیشتر به کنترل رفتار خود بهجای رفتار فرزندان خود توجه میکنند، روابط خانوادگی قویتر، باارزشتر و رضایتبخشتری خواهند داشت.
کتاب تربیت بدون فریاد راهنمایی کاربردی است که اصول اثباتشده و مؤثری برای غلبه بر اضطرابها و استرسهای والدین و ایجاد الگوهای جدید ارتباط و تعامل معرفی میکند. این کتاب با لحنی جذاب و محاورهای نوشته شده است که بسیار منطقی، مستقیم و بر اساس تجربیات صدها خانواده است. این امر به همهی والدین کمک میکند تا آرامش را برای خانوادهاشان ایجاد کنند تا در آینده به افرادی دلسوز و مستقل تبدیل شوند.
نویسنده در این کتاب از داستانهای بسیار مؤثری استفاده میکند تا نشان دهد چگونه آرامش والدین باعث ایجاد رابطهی بهتری بین آنها و فرزندشان شده است و حتی در سختترین شرایط هم این ارتباط خدشهدار نشده است.
2. چگونه با کودکم رفتار کنم
کتاب «چگونه با کودکم رفتار کنم» اثر دکتر استیفن گاربر، اولین بار سال 1993 منتشر شد. این کتاب به والدین ایدههایی کاربردی و آسانی دربارهی برخورد با رفتار فرزندانشان در خانه و مدرسه، ارائه میدهد و تمرکز اصلی کتاب روی برخوردهای خود کودک و نحوهی عکسالعمل والدین است.
اگر فرزند شما روی دیوار مینویسد، از انجام دادن تکالیفش خودداری میکند یا پرخوری میکند و به پاسخهای سریعی نیاز دارید، در این کتاب راهحلهای آن را پیدا میکنید.
این کتاب راهنمایی جامع و پرفروش برای حل هزاران نمونه از چالش برانگیزترین مشکلات دوران کودکی فرزندانتان از تولد تا 12 سالگی است که توسط سه متخصص کودک باتجربه، شامل یک روانشناس، یک مشاور آموزشی و یک معلم که همگی خودشان فرزند دارند، نوشته شده است.
کتاب چگونه با کودکم رفتار کنم یکی از مفیدترین و آموزندهترین کتابها است که مطالعهی آن برای خانوادههای دارای کودکان خردسال مفید به نظر میرسد و پاسخهای مؤثر و آزمایششدهای برای مشکلات خاص را در قالب مرجعی سریع، ارائه میدهد.
3. چگونه با کودکان صحبت کنیم تا گوش دهند و چگونه گوش دهیم تا کودکان صحبت کنند
کتاب چگونه با کودکان صحبت کنیم تا گوش دهند و چگونه گوش دهیم تا کودکان صحبت کنند اثر ادل فبر، الین مازلیش اولین بار سال 1980 منتشر شد. این کتاب جاودانه و عالی دربارهی نحوهی برقراری ارتباط مؤثر با فرزندتان اثر یکی از نویسندگان پرفروش شماره 1 نیویورکتایمز است.
این کتاب مملو از سناریوهایی است که به شما کمک میکند راهحل هر مسأله یا چالشی که ممکن است با فرزندان خود داشته باشید را پیدا کنید. این کتاب راهکاری عالی برای والدین و معلمان ارائه میدهد که باید بخوانند تا مهارتهای ارتباطی خوب با کودکان را توسعه دهند.
این کتاب پرفروش شامل بینشها و پیشنهادهای تازه و روشهای آزمایششده برای حل مشکلات مشترک و ایجاد پایههایی برای روابط پایدار است، همچنین روشی متفاوت و سالم برای تربیت کودکان ارائه میدهد تا بتوانند مسؤولیت خود را بر عهده بگیرند و به انسانهایی با اعتمادبهنفس و بدون شرم تبدیل شوند.
مطالعهی این کتاب بسیار مفید است چرا که تکنیکهای گامبهگام و مؤثری را ارائه میدهد تا ناامیدیها، روابط آسیبدیده بین والدین و فرزندان را کاهش دهد. خواندن این کتاب فوقالعاده به هر پدر و مادری توصیه میشود.