فوبیای رانندگی و راه های مقابله با آن ۲
ادامه ی روش های مقابله با ترس و فوبیای رانندگی را در این مطلب میخوانیم.
تراپی واقعیت_ مجازی :
محققان این تراپی را یک درمان موثر برای مشکلات فوبیای رانندگی می دانند. تکنیک های کامپیوتری مانند ویدیو گیم ها به تراپیست تا اجازه می دهد که سناریوهایی را فعال کنند که راننده ها را در معرض شرایطی قرار می دهند که می توانند ترس و استرس خود را از تونل، پل و غیره را از بین ببرند.
تمرکز روی داخل ماشین :
زمانی که در حال رانندگی هستید، نباید اجازه دهید که هیچ چیز حواس شما را پرت کند و عاملی برای نگرانی شما شود. مثلاً موبایلتان را از جلوی چشمتان بردارید. اگر کمک خواستید، سرعت خود را کم کنید. هر چقدر که سریع تر رانندگی کنید، نیاز به پردازش اطلاعات بیشتری دارید.
تکنیک های تراپی :
به دنبال تمرین هایی مانند تراپی های مختلف باشید و خودتان را در شرایطی قرار دهید که بتوانید استرستان را سرکوب کنید. می توانید شبیه سازی انجام دهید و ساعت ها تصور کنید که پشت فرمان نشسته اید، بدون این که ترس به شما غلبه کرده باشد.
تکنیک آرامش ژاپنی را انجام دهید:
دست ها روی بینی بگذارید و روی پوست خود، به طرفین صورت بکشید. پس از رسیدن به موها انگشت ها را مانند شانه داخل موها ببرید. سپس با دست هایتان گردنتان را ماساژ دهید. شست هایتان را جلوی گوش ها بگذارید وانگشتان سبابه را روی چشم ها قرار دهید. با انگشتان سبابه روی ابروهای خود بکشید و لاله گوشتان را با شست ها و انگشتان سبابه، داخل جمع کنید و برجستگی پایین گوش را به سمت پایین بکشید.
هیچ وقت نگذارید بنزینتان تمام شود :
اگر همیشه نگران تمام شدن بنزین خود هستید و استرس به سراغ تان می آید، هیچ وقت نگذارید باک بنزین تان تمام شود.
به مزاحم ها توجه نکنید :
راه خودتان را بروید و همه قوانین را رعایت کنید و به کسی کاری نداشته باشید و آرامشتان را در هر شرایطی حفظ نمایید.
هنگامی که دیرتان شده رانندگی نکنید:
اگر عجله دارید و دیرتان شده و مجبور هستید سریع رانندگی نمایید، هیچگاه خودتان پشت خودرو ننشینید زیرا ممکن است دچار استرس شده و تصادف کنید.
از صحت و درستی ماشین مطمئن شوید :
رانندگی با ماشینتان که نیاز به سرویس دارد، شما را دچار استرس می کند پس ابتدا از صحت و درستی ماشین مطمین شوید تا آرامش بیشتری داشته باشید.
در صورتی که اضطراب دارید، رانندگی نکنید :
اگر قرار مهمی دارید و به جای مهمی می خواهید بروید و نگران و مضطرب هستید، ذهنتان درگیر انجام این کار است پس با این اوصاف رانندگی نکنید زیرا با هر بوق و ترافیک و... به هم می ریزید.
اعتماد به نفس خود را افزایش دهید :
باید به خود و توانایی هایتان اعتماد داشته باشید و مطمئن شوید که مانند بقیه افراد می توانید از پس کارهای سخت بر بیایید. بدانید که به راحتی قادر هستید عادت های بد را ترک کنید و عادت های خوب را در خودتان به جریان بیندازید.
رفته رفته با ترس خود کنار بیاید:
برای اینکه ترس شما از رانندگی رفع شود، با ترس خود کنار بیایید و آن را تحمل کند. مثلا اگر از رانندگی می ترسید، ابتدا پشت یک خودرو پارک شده در اتوبان بنشینید. در مراحل بعد، خودرو را روشن کرده و حرکت نکنید تا ترستان کمتر شود. در مراحل بعدی چند دقیقه ای در یک مکان خلوت رانندگی کرده و به تدریج، زمان بیشتری را رانندگی نمایید.
با درمان شناختی ترس از رانندگی را کنار بگذارید :
افرادی که عمل رانندگی را بسیار خطرناک و توانایی های خود را کمتر از واقعیت می دانند، باید از درمانگر کمک بگیرند. درمانگر به تغییر افکار و باورهای فرد می پردازد تا بتواند او بر ترس از رانندگی غلبه کند. برای غلبه بر ترس از رانندگی از گروه درمانی یا مشاوره کمک بگیرید و با مدیریت ترس و اضطراب خود و درمان آنها از رانندگی نترسید. عدم درمان باعث تبدیل ترس خفیف از رانندگی به فوبیای شدید می شود طوری که نمی توانید هیچگاه رانندگی کنید.
جملات مثبت بنویسید:
برای اینکه آرامش خود را حفظ نمایید، روی کاغذ در مورد تواناییتان در رانندگی جملات مثبت بنویسید و همیشه بخوانید.
با یک مربی دیگر تمرین کنید:
ممکن است ترس از رانندگی در شما به دلیل حرف های مربی یا فرد خاصی باشد. پس یک مربی دیگر را انتخاب کنید که در آموزش به افراد مبتدی صبور و باتجربه باشد تا بتواند دیدگاه شما نسبت به مهارت هایتان را تغییر دهد.
اگر نتوانستیم به این ترس غلبه کنیم ، چه؟
گاهی اوقات میزان این ترس آنقدر بالا است که نمی توانید به آن غلبه کنید. در چنین شرایطی اصلاً نباید خودتان را اجبار به انجام کاری کنید. ترس را از خود دور کنید و سعی کنید که نیاز خود به رانندگی را به گونه ای دیگر برطرف کنید. مطمئن باشید که هیچ ایرادی در شما وجود ندارد.