مواد غذایی عالی برای تقویت مغز و حافظه ۱
درسته که بعضی از تمرینات ذهنی میتونن توی عملکرد مغز تاثیر خیلی زیادی بذارن، ولی رژیم غذایی شما هم به همون اندازه مهمه۳۳; در واقع غذاهایی که میخورین، در سالم نگه داشتن مغزتون نقش دارن و میتونن موارد ذهنی خاصی مثل حافظه و تمرکز رو بهتر کنن. اما چه غذاهایی برای مغز مفیدن؟۳۳; در ادامه همراه ما باشین تا چند مواد غذایی تقویت کننده مغز و حافظه رو بهتون معرفی کنیم:
-
ماهی چرب
حتما شنیدین که وقتی صحبت از بهترین غذاها برای تقویت مغز میشه، اسم ماهی چرب هم جزو اولین موارد داخل لیست هست. این نوع ماهی شامل ماهی قزلآلا، سالمون و ساردین میشه که همگی منابع غنی از اسیدهای چرب امگا 3 هستن.
جالبه بدونین که حدود 60٪ از مغزتون از چربی تشکیل شده و نیمی از اون چربی هم از نوع امگا 3 هست. مغز شما از امگا 3 برای ساختن خودش و سلولهای عصبی استفاده میکنه و این چربیها برای یادگیری و تقویت حافظه خیلی مهمن.
تازه یکی دیگه از فواید اون، جلوگیری و کاهش ابتلا به بیماری آلزایمر در سنهای بالا هست. از طرف دیگه، تحقیقات نشون میدن که عدم دریافت کافیِ امگا 3، باعث اختلال در فرآیند یادگیری میشه و احتمال افسردگی رو هم افزایش میده.
اکثر مطالعات نشون میدن افرادی که به طور منظم ماهی پخته یا گوشت مرغ میخورن، ماده خاکستری بیشتری در مغزشون وجود داره. فایدهش چیه؟ فایدهش اینه که ماده خاکستری حاوی بیشتر سلولهای عصبی هست که تصمیمگیری، عملکرد حافظه و احساسات رو کنترل میکنه. پس در رژیم غذاییتون حتما بخش مهمی رو به ماهی اختصاص بدین.
-
قهوه
اگه شما هم جزو اون دسته از افرادی هستین که صبح با نوشیدن قهوه سر حال میشین و در برنامه غذایی هر روزتون هست، باید بهتون بگیم که شما با این کار به عملکرد مغزتون خیلی کمک میکنین.
کافئین و آنتی اکسیدانها، دو جز اساسی در قهوه هستن و کافئین موجود در قهوه باعث بالا رفتن هوشیاری شما میشه. به این شکل که کافئین میاد آدنوزین که یک پیامرسان شیمیایی هست و باعث خواب آلودگی شما میشه رو مسدود میکنه.
پس با هوشیاری بیشتری میتونین به کارهاتون برسین. این مورد به طور مستقیم روی تمرکزتون اثر میذاره، پس روزایی که کلی کار دارید و میخواین عمیقا روی اونها تمرکز کنین، نوشیدن قهوه رو یادتون نره!
اگه اهل قهوه باشین، حتما دقت کردین که بعد از نوشیدن یه فنجون، چطور خلق و خوی شما بهتر میشه و حتی شادتر به نظر میرسین. این هم باز از خوبیهای کافئین هست که بعضی از انتقال دهندههای عصبی، مثل سروتونین رو تقویت میکنه.
حالا باید کمی هم از خواص آنتی اکسیدانهای قهوه بگیم که در مدت طولانی باعث کاهش خطر ابتلا به بیماریهای عصبی مانند پارکینسون و آلزایمر میشن.
-
بلوبری
شاید در نگاه اول به نظر نیاد، ولی بلوبری یکی از بهترین مواد غذایی برای تقویت مغز هست. در کل، بلوبری به همراه سایر توتهای رنگی، میتونن با داشتن مقدار زیادی آنتی اکسیدان از شما در برابر استرس زیاد محافظت کنن. همینطور خاصیت ضد التهابی دارن و پیری مغز و احتمال ابتلا به بیماریهای نورودژنراتیو رو کم میکنن.
بلوبری به بهبود ارتباط بین سلولهای مغزی کمک میکنه و حتی ممکنه از دست دادن حافظه کوتاه مدت رو به تاخیر بیندازه. پس اگه تونستین این میوه خوشمزه رو در کنار صبحانهتون داشته باشین یا یه اسموتی باهاش درست کنین و از طعم بینظیرش هم لذت ببرید.
-
زردچوبه
هر چه قدر از فواید زردچوبه براتون بگیم، کم گفتیم! این ادویه زرد و خوش رنگ فواید زیادی برای مغز داره. کورکومین مادهای در زردچوبه هست که میتونه از طریق خون مستقیما وارد مغز شه و سلولهای اون رو حسابی تقویت کنه.
این ادویه خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی خیلی قوی داره و به بهبود حافظه در افراد مبتلا به آلزایمر کمک میکنه. همچنین ممکنه مشخصههای اصلی این بیماری رو کلا از بین ببره.
اگه حس میکنین بی حالین یا دچار افسردگی شدین، زردچوبه رو در لیست رژیم غذاییتون داشته باشین. این ادویه باعث افزایش سروتونین و دوپامین میشه که هر دو خلق و خو رو بهتر میکنن. زردچوبه به قدری قویه که میتونه مثل یک داروی ضد افسردگی، در 6 هفته فرد بیمار رو بهبود بده و به اون کمک کنه.
ما اگه میخوایم که دچار زوال ذهن نشیم، باید به سلولهای مغزمون فکر کنیم و یه کاری کنیم که همیشه در حال رشد باشن. زردچوبه کارش دقیقا همین هست! کورکومین داخل این ادویه، حافظه رو تقویت میکنه، رشد سلولهای مغز رو افزایش میده و نهایتا دیرتر دچار زوال عقل میشیم. خوبی زردچوبه اینه که شما میتونین اون رو به غذاهاتون اضافه کنید یا حتی باهاش نوشیدنی درست کنین و نوش جان کنید.
-
کلم بروکلی
کلم بروکلی دارای آنتیاکسیدنها و ویتامین K زیادی هست که برای بهبود حافظه ضرورین. این ویتامینِ محلول در چربی برای تشکیل اسفنگولیپیدها، نوعی چربی که به طور متراکم درون سلولهای مغز قرار داره مهمه و باید مقدار مناسبی از اون رو دریافت کنین.
آنتیاکسیدانهایی که در کلم بروکلی هستن خواص ضد التهابی دارن و به محافظت از مغز در برابر آسیب کمک میکنن. پس اگه دوست دارید که جسمی سالم و ذهنی فعال داشته باشین، حتما کلم بروکلی رو در غذاها و سالادهای خودتون استفاده کنین.
-
دانه کدو تنبل
دانههای کدو تنبل آنتی اکسیدانهای قدرتمندی دارن که از بدن و مغز در برابر آسیب رادیکالهای آزاد محافظت میکنن. اونا همچنین منبع عالی منیزیم، آهن، روی و مس هستن که تک تکشون از جمله مواد غذایی مفید برای حافظه و مغز به حساب میان.
روی یه عنصر مهم هست و کمبود اون پیش زمینهای برای ابتلا به بیماریهای عصبی از جمله آلزایمر، افسردگی و پارکینسون محسوب میشه. منیزیم برای یادگیری و تقویت حافظه ضروریه. سطح پایین منیزیم با خیلی از بیماریها، از جمله میگرن، افسردگی و صرع مرتبط هست.
مغز شما برای کمک به کنترل سیگنالهای عصبی از مس استفاده میکنه و وقتی سطح مس پایین بیاد، احتمال ابتلا به اختلالهایی مثل آلزایمر بیشتر میشه. کمبود آهن هم حتما عملکرد مغز رو مختل میکنه و روی بدن تاثیر زیادی داره.
برای همینه که خیلی وقتا ما باید به صورت جدا قرص آهن مصرف کنیم. در نتیجه، همگی این عناصر ریز مغذی باعث شدن که کدو تنبل هم جزو لیست بهترین غذاها برای تقویت مغز و حافظه قرار بگیره.
برای خواندن ادامه ی مطلب اینجا کلیک کنید.