آموزش پخت خورش های بدون گوشت
در این بخش از مجله ی پین وین با ما همراه شوید تا خورش های خوشمزه و گیاهی بدون گوشت را آموزش ببینید.
1.خورش به:
مواد لازم برای 4نفر:
2پیمانه به خرد شده، 2 پیمانه پیاز سرخ شده، 1 پیمانه قارچ خرد شده، 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی ،1 عدد مزه غذای گیاهی، آبلیمو،نمک ،فلفل و زرد چوبه به میزان دلخواه
طرز تهیه خورش به:
به خرد شده را داخل پیاز سرخ کرده ،سپس سویای خیس خورده و سرخ شده و قارچ خرد شده را به آن اضافه می کنیم ،با افزودن رب گوجه فرنگی ،آبلیمو،مزه غذا و ادویه جات نامبره به همراه دو لیوان اب به ترکیبات فوق ، خورش به پس از نیم ساعت رو حرارت ملایم آماده خواهد بود.
2.خورش کرفس
مواد لازم برای 5 نفر:
نمک و فلفل و زردچوبه ، کرفس متوسط 3 عدد ،روغن به مقدار لازم، سویای خورشتی 100 گرم ،نعناع خشک 1 قاشق غذاخوری ،پیاز بزرگ 1 عدد، آبغوره 3 قاشق غذاخوری، جعفری خرد شده 100 گرم، عصاره ی سبزیجات 2 عدد، آب لیمو به مقدار لازم ،قارچ دکمه ای متوسط 100 گرم ،زعفران 1 قاشق چای خوری
طرز تهیه خورش کرفس:
پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و با کمی روغن سرخ می کنیم. سویای درشت را به مدت 5 دقیقه در آب داغ خیس کرده و پس از این که پیاز به رنگ طلایی در امد آب سویا را گرفته و آن را داخل پیاز و روغن ممی ریزیم و کمی تفت می دهیم.
نمک ، فلفل و عصاره ی سبزیجات را هم اضافه کرده و خوب تفت می دهیم تا پیاز ها خوب له شوند. ابغوره را داخل سویا می ریزیم و خوب به هم می زنیم. ساقه های کرفس را به اندازه های دلخواه خرد می کنیم و با جعفری خرد شده در ظرفی دیگر کمی سرخ میکنیم،.
کرفس سرخ شده را با مواد فوق مخلوط نموده و همراه 5 تا 6 لیوان می گذاریم خوب بپزد و آب خورش اندازه شود ،سپس یک قاشق غذاخوری نعناع را با کمی زردچوبه و 2 قاشق روغن به صورت نعناع داغ درست کرده و داخل خورش کرفش میریزیم ،آبلیمو را نیز اضافه می کنیم. زعفران را در کمی آب جوش حل کرده، اواخر طبق به خورش کرفس اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش خوب جا بیفتد، در صورت تمایل می توانید 100 کرم قارچ را خرد کرده ،کمی سرخ کنید و در اواخر طبخ به خورش کرفس اضافه نمایید.
3.خورش قرمه سبزی
مواد لازم برای 4 نفر:
سبزی قرمه خرد شده (تره ،جغفری،شنبلیله،گشنیز و اسفناج) نیم کیلو، گرد لیمو، نمک ،فلفل سیاه و زرد چوبه به مقدار لازم ،لیمو عمانی 4 عدد،سویا با طعم کبابی 50 گرم ،پیاز متوسط یک عدد، گوجه فرنگی متوسط یک عدد ،لوبیا قرمز 100 گرم، روغن ذرت به میزان لازم ،لیمو ترش تازه یک عدد
طرز تهیه خورش قرمه سبزی:
لوبیا را خیس کرده و با مقدار کمی نمک می پزیم تا آب آن تبخیر شود ،سبزی را سرخ کرده سپس با کمی نمک و لیمو عمانی که از قبل سرخ کرده اید و مقداری آب می پزیم. سپس سویا را مزه دار کرده و ان را به سبزی اضافه می کنیم و لوبیا را هم با آن مخلوط می کنیم .در آخر گرد لیمو را اضافه می کنی و می گذاریم تا خورش قرمه سبزی جا بیفتد.
طرز مزه دار کردن سویا:
پیاز را با رنده ی درشت رنده کرده و در روغن سرخ می کنیم ،کمی زردچوبه لبه آن اضافه کرده سپس گوجه ی رنده شده را در آن می ریزیم و کمی تفت می دهیم و بعد سویا را اضافه کرده و نمک و فلفل و سایر ادویه ها را در آن می ریزیم. در اخر آبلیموی تازه به آن اضافه کرده و اجازه می دهیم سویا با حرارت ملایم بپزد و نرم شود.
4.خورش بادمجان
مواد لازم : پیاز 1 عدد متوسط، بادمجان 8 عدد بزرگ ،فلفل ذلمه ای 1 عدد کوچک ، گوجه فرنگی 8 عدد متوسط ، نمک فلفل و روغن به میزان کافی
طرز تهیه خورش بادمجان:
ابتدا بادمجان ها را پوست کنده و برش می زنیم و همراه با کمی روغن سرخ می کنیم،بهتر است که زیاد سرخ نشود فقط کمی با روغن و حرارت تفت داده شود. پیاز و فلفل دلمه را خرد کرده و با کمی روغن تفت می دهیم،3تا از گوجه فرنگی ها را به شکل حلقه حلقه خرد می کنیم و بقیه را در مخلوط کن یا رنده میکس می کنیم،گوجه های خرد شده را د ر قابلمه ای روی پیاز و فلفل دلمه تفت داده شده می ریزیم و بادمجان ها را به ان اضافه می کنیم سپس گوجه میکس شده و نمک و فلفل را رووی مواد میریزیم و در قابلمه را می گذاریم.
پخت خورش بادمجان حدود 45 دقیقه است ،ابتدا حرارت را زیاد می کنیم تا کمی به جو.ش بیاید و سپس حرارت را کم می کنیم تا جا بیفتد،در صورت تمایل می توانید از سویای تکه ای هم در این خورشت استفاده کنید که برای این منظور باید سویا را پس از خیساندن و آبکش کردن همراه با پیاز و فلفل دلمه ای تفت دهید و بقیه مراحل مانند بالا می باشد.اکنون خورش بادمجان را همراه برنج سفید دم داده و یا سبزی پلو نوش جان کنید.
5.خورش فسنجان
موادلازم : گردو 12 تا 15 عدد ، رب انار یک پیمانه، سویای تکه ای 1و نیم پیمانه،شیره ی خرما (اختیاری) 1تا 2 قاشق غذاخوری،نمک به مقدار لازم
طرز تهیه خورش فسنجان:
سویا را در آب گرم خیس می کنیم ،پس از چند دقیقه آب آن را می گیریم. گردو ها را آسیاب می کنیم و به همراه رب انار و سویا با مقداری آب در قابلمه روی شعله می گذاریم تا بپزد . چون سویا با گردو می پزد دیگر نیازی به تفت دادن آن نیست چون روغن گردو را جذب می کند. در صورتی که ترجیح می دهید که خورش فسنجان شما کمی شیرین باشد می توانید یک الی دو قاشق غذاخوری شیره خرما را 5 دقیقه قبل از سرو خورش به آن بیافزایید.نمک را هم اضافه کنید و بگذارید خورش به مدت 45 دقیقه بپزد و سپس با چلو سرو شود.
6.خورش قیمه
مواد لازم : لپه (پخته شده)1و نیم پیمانه ،سیب زمینی 1 عدد بزرگ ،پیاز 1 عدد،قارچ 8 عدد متوسط،گوجه فرنگی 4عدد،لیموی خشک شده 4عدد،نمک به مقدار لازم ،زرد چوبه 1 قاشق چای خوری،فلفل سیاه یا قرمز 1 قاشق چای خوری، لیمو ترش تازه 1عدد تازه یا (1 قاشق چای خوری آبلیمو)، روغن به مقدار لازم
طرز تهیه ی خورش قیمه:
ابتدا پیاز را خرد کرده و با کمی روغن سرخ می کنیم ،سپس لپه پخته شده را به آن اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم، گوجه فرنگی ها را رنده کرده و به مواد درون قابلمه اضافه می کنیم. منبع پروتئین این غذا قارچ است که از منابع پروتئینی گیاه مغزی به شمار می رود.
قارچ ها را به صورت حلقه ای خرد می کنیم و آب 1 عدد لیمو ترش تازه یا 1 قاشق چای خوری آبلیمو را به قارچ ها اضافه می کنیم تا سیاه نشود و سچپس آن را درون قابلمه می ریزیم. سیب زمینی ها را پوست کنده و خلال می کنیم،می توانیم سیب زمینی ها را موقع پخت خورش اضافه کنیم یا این که با مقداری روغن ابتدا سرخ کرده و پس از این که خورش پخته شد به ان اضافه کنیم.
ادویه زردچوبه ،فلفل و لیمو خشک و سپس دولیوان سرخالی آب برای پخت اضافه می کنیم، در قابلمه را می گذاریم تا خورش ا بیفتد،می توانید این خورش را همراه با پلو،سالاد یا سبزی خوردن و ته دیگ سیب زمینی نوش جان کنید.