فوبیای رانندگی و راه های مقابله با آن ۱
احساس نسبت به رانندگی برای افراد مختلف متفاوت می باشد و متاسفانه بسیاری از افراد از آن می ترسند. گاهی اوقات این ترس آنقدر زیاد است که حتی افراد حاضر نیستند امتحان رانندگی بدهند. این اضطراب باعث می شود که برای همیشه پشت فرمان نشینند. در واقع این افراد به نوعی فوبیای رانندگی دارند.
ترس از رانندگی چیست ؟
ترس از رانندگی یا اختلال و یا بیماری نیست که نام خاصی داشته باشد. تنها احساسات و عواطفی است که با ترس از رانندگی گره خورده و شدیداً بین افراد رایج می باشد و می تواند با علائم خفیف خودش را نشان دهد. برای بعضی از افراد ترس از شرایط خاص مانند موارد زیر می تواند منجر به ترس از رانندگی شود:
- سرعت بالا
- از دست دادن کنترل
- یاد گرفتن رانندگی
- رانندگی به تنهایی
- رانندگی در شب
- گیر کردن در یک ترافیک
- رانندگی در هوای خراب
- رانندگی در محیط های ناشناخته
- رانندگی کنار ماشین های بزرگ و سنگین
اما برای بعضی از افراد دیگر، نشستن پشت فرمان کاملا عادی و طبیعی می باشد. بسیاری از فوبیا های رانندگی هیچ علت خاصی ندارند و بعد از گذشت چند سال باز هم از بین نمی روند.
چه عوامل و چه چیزهایی می تواند عامل ترس از رانندگی باشد؟
هنوز نمی توانیم پاسخ دقیقی به این سوال بدهیم بیشتر افراد از رانندگی می ترسند. برای اکثر افراد ترکیبی از عوامل عامل این ترس و اضطراب شده است که رایج ترین آن ها را به شما معرفی می کنیم.
اضطراب برای پیش بردن یک عملکرد:
این ماهیت همه ما انسان هاست که از مسئولیت های مختلف می ترسیم. بعضی از مسئولیت های بزرگ ممکن است نقش امنیتی داشته باشند. بسیاری از افراد در اعتماد به توانایی های خود ناتوان هستند که همین امر عاملی برای ترس از رانندگی می شود.
ترس از سفر کردن :
بیشتر فوبیا های خاص در رانندگی به دلیل ترس از سفر می باشد. این افراد معمولاً از حرکت و مسیر می ترسند و دوست ندارند چیزهای جدید را کشف کنند.
تجربه بد :
این تجربه می تواند برای بسیاری از افراد اتفاق افتاده باشد. مثلاً آن ها شاهد یک تصادف جاده ای بودند یا خودشان در این تصادف حضور داشتند. به همین دلیل خاطره بدی دارند و نمی خواهند پشت فرمان بنشینند.
ترس از پلیس :
بسیاری از افراد فوبیای مواجهه با پلیس دارند. رانندگی هم یکی از آن مواردی است که ممکن است به هر دلیلی در بین راه با پلیس راهنمایی و رانندگی مواجه شوید. به همین دلیل بعضی از این افراد به دلیل ترس از پلیس حاضر به رانندگی نیستند.
فوبیای جای تنگ :
یکی از رایج ترین انواع فوبیا ها، فوبیای جای تنگ می باشد. این جای تنگ می تواند داخل ماشین باشد که راننده و مسافر داخل آن قرار دارند.
ترس از تصادف کردن :
هیچ کدام از ما تصادف را دوست نداریم اما افرادی هستند که به شدت از این ترس بزرگ رنج می برند و نمی توانند این نوع خطر کردن را قبول کنند.
علائم ترس از رانندگی چیست ؟
رانندگی افراد را به شدت درگیر می کند اما در افراد مختلف، علائم متفاوت را از خودش نشان می دهد در پاسخ به سوال برخی از شما کاربران از نمناک در این مورد باید بگوییم که این علائم شامل موارد زیر هستند:
بعضی از افراد این علایم جسمی را تجربه نمی کنند اما باز هم از رانندگی سرباز می زنند. در واقع ترس آن ها کاملا بدون علامت است.
برای درمان ترس از رانندگی چه کارهایی می توان انجام داد ؟
همه موارد قابل درمان نیستند اما حداقل می توان راهکارهایی را به صورت تمرینی انجام داد که در طول زمان به غلبه بر ترس از رانندگی منجر شود. اگر در حال یاد گرفتن رانندگی هستید، تغییر ساختارها می تواند ساده تر باشند. بعضی از این راهکار های عمومی شامل موارد زیر می باشند:
از مصرف کافئین و خالی بودن معده دوری کنید :
نوشیدنی های کافئین دار به شدت اثر مثبتی روی میزان اضطراب و استرس دارند. بعضی از آن ها یک عامل تحریک کننده برای اضطراب هستند. همچنین زمانی که معده تان خالی می باشد و یا به اندازه کافی نخوابید، رانندگی نکنید زیرا اثر آن شبیه به کافئین است.
مدیریت استرس :
متاسفانه افراد در بعضی از موارد با استرس و اضطراب بسیار بالا مواجه می شوند که باید آن ها را به حالت متعادل در بیاورند. تکنیک های استاندارد مثل استراحت حین کار، اختصاص زمان برای ورزش کردن، یوگا و مدیتیشن کمک کننده خواهد بود.