آموزش چند نوع بستنی خوشمزه
برای آموزش بستنی سنتی،بستنی وانیلی،بستنی شکلاتی با پین وین همراه شوید.
1. بستنی سنتی:
بستنی سنتی یکی از پرطرفدار ترین بستنی ها در ایران میباشد که طعم و مزه ی عالی اش آن را از دیگر بستنی ها متمایز کرده است.
شیر پر چرب 1 لیتر
شکر 500 گرم
زعفران به مقدار لازم
ثعلب 1 قاشق غذاخوری
گلاب نصف استکان
خامه معمولی 100 گرم
خلال پسته 50 گرم
برای درست کردن بستنی سنتی ابتدا شکر و ثعلب را مخلوط کرده و داخل شیر می ریزیم و بعد مقدار لازم زعفران به آن اضافه می کنیم و بعد گلاب را به آن اضافه می کنیم و در داخل فریز قرار می دهیم تا یخ بزند و بعد مای آماده شده را هر ده دقیقه یک بار مخلوط می کنیم تا سفت شود و خامه یخ زده را به صورت ریز شده به مایع اضافه و خلال پسته را به آن اضافه می کنیم تا شش ساعت بعدد قابل مصرف شود.
2. بستنی شاه توتی:
تابستان فصل انواع توت ها از جمله شاه توت است،این میوه علاوه بر آن که به صورت خام مورد استفاده قرار می گیرد،به خاطر طعم و رنگ بی نظیرش از آن در تهیه و تزیین انواع دسر های فصلی و بستنی ها نیز استفاده می کنند.
مواد لازم برای بستنی شاه توتی 4 تا 6 نفر:
شاه توت 5پیمانه یا 500 گرم
پودر قند6 قاشق سوپ خوری یا 75 گرم
خامه یک و یک چهارم پیمانه
بیسکوییت چند عدد برای تزیین
روش تهیه بستنی شاه توتی:
شاه توت ها را داخل سبدی بریزید و بشویی تا خاک و گرد و غبار ان از بین برود،سپس قابلمه ای آماده کنید و شاه توت را همراه 2قاشق سوپ خوری آب و پودر قند داخل قابلمه بریزید،در ظرف راا بگذارید و مدت 5 دقیقه روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا نرم شود.
سبد فلزی یا پلاستیکی را روی کاسه ای قرار دهید و شاه توت های پخته را داخل سبد بریزید،سپس با قاشق چوبی شروع به له کردن آن ها کنید تا بالاخره بافتی نرم و یک دست شبیه پوره پیداکند،بعد ان را چند دقیقه کنار بگذارید تا در هوای معمولی اتاق حرارتش کم شود و سپس به داخل یخچالمنتقل کنید.
با همزن دستی یا برقی شروع به زدن خامه کنید تا غلیظ شود،سپس پوره شاه توت را به ان اضافه کنید و پس از مخلوط کردن به مدت 2 ساعت یا تا زمانی که به اصطلاح،خودش را بگیرد در فریزر قرار دهید
بعد از این مدت مخلوط شاه توتی را از فریز بیرون آورید و با چنگال شروع به له کردن آن کنید تا دانه های پودر قند خرد شود این کار را در دستگاه غذا ساز نیز می توانید انجام دهید.سپس دوباره مخلوط را به فریزر برگردانید و این بار بعد از 4 ساعت یا بیشتر سرو کنید.البته در این فاصله نیز پس از گذشت 2ساعت یک بار دیگر مواد را بیرون آورید و مانندد قبل با چنگال یا دستگاه غذاساز با هم مخلوط کنید.
5. در پایان مقداری از بستنی شاه توتی را با قاشق مخصوص به صورت گلوله در اورید و پس از ریختن در ظرف مورد نظر، همراه با بیسکوییت و شاه توت تازه سرو کنید.
3. بستنی وانیلی:
مواد لازم برای بستنی وانیلی:
شیر 2 پیمانه
زرده ی تخم مرغ بزرگ 6 عدد
شکر سه چهارم پیمانه
خامه ی چرب فریز شده 2 پیمانه
وانیل یک قاشق چای خوری
طرز تهیه بستنی وانیلی:
وانیل را در شیر ریخته و روی گاز حرارت دهید ،زرده ی تخم مرغ و شکر را با سرعت متوسط سه تا چنج دقیق بزنید تا سبک شود. بقیه ی تخم مرغ ها را هم به همین ترتیب اضافه کنید.شیر را دوباره روی حرارت قرار دهید و با دیدن نخستین نشانه های جوش نصف پیمانه از شیر را به مخلوط زرده ی تخم مرغ اضافه کرده و با سرعت کم همزن بزنید.این کار را ادامه دهید تا تمامی شیر را اضافه کنید و خوب با هم مخلوط شوند.
ظرف را روی حرارت کم قرار داده و با قاشق چوبی به مدات 3 تا 5 دقیقه دائم به هم بزنید،وقتی جای قاشق چوبی روی این کرم دربیاید مایه ی شما آماده است .
ظرف بزرگی را با آب و یخ پر کنید.ظرف را از روی حرارت برداشته و بلافاصله خامه ی فریز شده را با آن مخلوط کنید و آن را در ظرف حاوی آب و یخ قرار دهید. مخلوط را به طور مرتب هم بزنید تا خنک شود،حال می توانید کمی دیگر به آن وانیل اضافه کنید.
روی ظرف را بپوشانید و آن را به مدت نیم ساعت یا بیشتر در فریز قرار دهید. ذدر صورتی که بستنی ساز در دسترس دارید می توانید بستنی منسجم تری داشته باشید، مواد بستنی را در ان بریزید و به مدت چهار ساعت در یخچال قرار دهید.
4. بستنی شکلاتی
مواد لازم برای بستنی شکلاتی:
شکلات خرد شده 115 گرم
شیر 150 میلی لیتر
خامه 300 میلی لیتر
کشمش 50 گرم
بیسکوییت خرد شده 50 گرم
کردوی خرد شده 30 گرم
برای تهیه ی بستنی شکلاتی ابتدا شکلات را با شیر در ظرف کوچکی بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا با حرارت ملایم شود و شکلات در شیر ذوب شود،این مخلوط را کنار بگذارید و اجازه دهید تا سرد شود.
خامه را در ظرف دیگری بریزید و با همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد، مراقب باشید خامه را بیش از اندازه هم نزنید تا به کره تبدیل نشود،سپس مخلوط شکلات و شیر را به آن اضافه کنید ومرتب هم بزنید.
مایه ی بستنی را در یک ظرف یا قالب مناسب که بتوانید در فریزر قرار دهید بریزید و آن را داخل فریزر بگذارید تا زمانی که کریستال های یخ در لبه های ظرف بستنی دیده شوند،بستنی را از فریزر خارج کنید و خوب هم بزنید،سپس بیسکوییت ،کشمش و گردو را در ان ریخته مخلوط کنید تا در تمام بستی پراکنده شوند،بستنی را دوباره در فریزر قرار دهید تا کاملا بسته شود سپس بستنی را با شکلات و بیسکوییت سرو کنید.
5.بستنی گردویی با قهوه
مواد لازم برای بستنی گردویی :
شکر دو فنجان
قهوه دو قاشق غذا خوری
آب گرم سه فنجان
آب سرد یک دوم فنجان
ذرت له شده یک چهارم فنجان
گردوی تکه تکه شده یک فنجان
کره یک چهارم فنجان
شکر را به آرامی روی گاز حرارت دهید تا طلایی رنگ شود،در عین حال آن را دائما به هم بزنید،آن را از روی اجاق بردارید سپس قهوه را در آب جوش حل کنید و بع آن را به شکر اضافه کنید.
دوباره مخلوط قهوه و شکر را روی گاز حرارت دهید تا شکرش کاملا حل شود،آب سرد و ذرت را با هم مخلوط کرده و سپس آن را به مخلوط قهوه و شکر اضافه کنید. سپس مایه بستنی را 2دقیقه دیگر حرارت دهید و بهم بزنید.کره و تکه های گردو را به بستنی اضافه کرده و در ظرف بریزید و داخل فریزر قرار دهید.